Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye'sinin devam eden inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Afşin'e, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılan 2 bin kişilik Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi inşaatı hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Kaymakam Budan, Külliyenin tamamlanmasıyla Afşin'e yeni bir sembol ve eser kazandırılacağını söyledi.

Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi inşaatında çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini söyleyen Budan, " Geçtiğimiz günlerde büyük bir törenle temelini attığımız Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi'nde çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. İlçemize güzel bir eser kazandırma gayretiyle tüm arkadaşlarımız seferber olmuş durumda. İnşaat çalışmalarımızın başlangıcı Ramazan ayına denk geldi. Yüklenici firmamız çalışma saatlerinde revizyon yaparak iftardan sahura veya imsak saatinden öğle saatlerine kadar çalışmalarını aralıksız bir şekilde devam ettiriyor. Şuanda temek seviyesine geldi çalışmalarımız.  Camii ve Külliye inşaatımızın büyük temelini attıktan sonra Allah'ın izniyle yetkililerden aldığımız bilgiler ışığında yılsonuna kadar camimizin kaba inşaatını bitirme yönünde planlarımız var. " diye konuştu

2018 yılında idrak edilecek Ramazan ayında Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye'sinin tamamlanarak ibadete açılmasını hedeflediklerini söyleyen Budan, " İlçemize, Türkiye Diyanet Vakfı’nın destekleriyle 2 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği, içerisinde 350 kişilik konferans salonu, öğrencilerimizin yararlanacağı kütüphane, kuran kursu sınıfları bulunan modern bir yaşam alanı oluşturulacak. Bütün çalışmalarımızı 2 yıl sonraki Ramazan ayının içinde cami ve külliyeyi tamamlayarak yine Afşin'imize yakışır bir şekilde açılışını yapmak içi sürdürüyoruz. İlçemizin var olan değerlerinin üzerine yeni bir değer katacak Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye'si vatandaşlarımızın hem ibadetine hem de hizmetine açılacak. 2 yıl sonra ilçemize çok güzel bir hizmet kazandırmış olacağız" açıklamasında bulundu.


Editör: Haber Merkezi