Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, silah atmanın cesaret değil cehalet göstergesi olduğunu belirterek, düğünlerde silah atılmamasını istedi.
 
 
Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, yazılı bir açıklama yaparak, “Geleneksellik adına düğünlerde, asker uğurlamalarında veya diğer eğlencelerde silah sıkılması tehlikeli ve can alıcı sonuçlar doğurmaktadır” dedi.
 
Kaymakam Aksoy, açıklamasında şu ibarelere yer verildi:
“Kahramanmaraş'ın güzide ilçesi Eshab-ı Kehf diyarı Afşin'de tice Kaymakamınız olarak 8 aydır görev yapmaktayım. Sizlerin can ve mal güvenliğini sağlamak bizim birinci öncelikli görevimizdir. Bunu güvenlik kuvvetlerimizin çabalan ile temin etmeye çalışsak ta, ilçe halkının desteği son derece önem taşımaktadır. Gelenekseli k adına düğünlerde, asker uğurlamalarında veya diğer eğlencelerde silah sıkılması tehlikeli ve can alıcı sonuçlar doğurmaktadır. Daha birkaç gün öce asker uğurlaması eğlencesinde bir gencimiz silahla yaralatan iş ve ölümden dönmüştür. İnsan hayatı hiçbir eğlenceye feda edilebilecek kadar ucuz değildir. Düğün - Nişan gibi törenlere gelenler, buraya eğlenmek, yakınlarının mutluluğunu görmek için gelmekte, merasim töreninin sonunda havaya atılan silah ve uzman olmayan kişilerin kullandığı havai fişekler tarafından hayati risk altında kalmaktadır.
Ayrıca her kutlamanın yasayla sınırlan çizilen makul bir zamanı vardır. Güvenlik birimlerimizin işini zorlaştıracak ve etrafımıza rahatsızlık verecek eylemlerden kaçınmamız gerekmektedir.
Havaya silah sıkmak, zamansız ve amatörce havai fişek kullanmak, insanlarda korku ve panik meydana getirmek, asla bir kutlama ve sevinç gösterisi olamaz. Zaman zaman medyaya yansıyan haberlerden dc takip ettiğimiz gibi bu tür olaylarda birçok insanımız hayatını kaybetmekte veya sakat kalmaktadır. Bu alışkanlıklardan lütfen vaz geçelim, düğünümüz mateme dönüşmesin. Mutlu bir günü acıya, güzel bir hatırayı kötü anıya dönüştürmeye lütfen son verelim. Saygıdeğer Afşin halkının bu konuda bizlere destek vereceğine ve güvenlik kuvvetlerine yardımcı olacağına inancım tamdır.
"Silah sussun, mutluluk konuşsun.", "Silah atmak cesaret değil, cehalet göstergesidir", "Düğünler yas evi olmasın.", "Silah atma, düğünü karartma”, "Silah atılmasın, hayatlar solmasın.
Bu duygu ve düşüncelerle değerli Afşin halkına saygılar sunarım.” dedi.
Editör: Haber Merkezi