Afşin’de 13 gündür evine dönmeyen Durmuş Ali Çetin, Hatay'da bulundu.

Afşin’e bağlı Arıtaş Mahallesinde, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen 33 yaşındaki eski polis memuru Durmuş Ali Çetin, Hatay’a iş bulmak için gitmiş.

İstanbul'da görev yaparken FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınıp daha sonra 12 Ekim 2016 tarihinde meslekten ihraç edilen 3 çocuk babası Durmuş Ali Çetin’in ailesi, kayıplarının bulunması için yardım istemişti.

Çetin, ilçeye bağlı Arıtaş Mahallesi'nde yaşadığı evden 17 Mayıs'ta ayrıldı ve bir daha dönmedi. Ailesi ve yakınları, tüm arama çabalar sonuçsuz kalınca polis ve jandarmadan yardım istedi. Meslekten ihraç edilmesi nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığı belirtilen ve her yerde aranan 3 çocuk babası Durmuş Ali Çetin Hatay'da bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın da Yazılı Soru Önergesi ile TBMM'ye taşıdığı 11 kişiden biri olan Çetin'in 22 Mayıs'ta bulunduğunu belirten Kahramanmaraş'ta yaşayan kardeşi Derya Çetin, "Ağabeyimi köy garajında görüyorlar. Bazıları hareketlerinden şüphelenip sohbet etmeye başlıyor. Evden ayrıldığını öğrenince de sağ olsunlar bizleri araması için onu ikna ediyorlar. Bizi arayınca hemen ablam Hayriye Koç ile Hatay'a giderek, kendisine ulaştık" dedi.

Derya Çetin ayrıca, ağabeyinin iş bulmak için evden ayrıldığını önce Gaziantep'e, daha sonra da Adıyaman'a gittiğini ve iş bulamayınca da Hatay'a geçtiğini söylediğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi