Andırın'da bir çoban, kayıp koyununu aramak için çıktığı arazide, 5 köpeğin saldırısına uğradı. Köpek sahiplerinin araya girmesiyle kurtarılan çoban, ağır yaralandı.
Alınan bilgilere göre olay, Andırın'a bağlı Akgümüş köyünde meydana geldi. Çobanlık yapan 61 yaşındaki Ahmet Ateş, akşam evine geldiğinde bir koyununun eksik olduğunu fark etti. Kayıp olan koyununu aramak için tekrar kırsal alana çıkan Ateş, bu sırada 5 köpeğin saldırısına uğradı.
Elindeki ağaç parçasıyla kendisini korumaya isteyen Ateş, tüm çabalarına rağmen köpeklerin ısırıklarından kurtulamadı. Saldırı sonucu ayağında, belinde ve yüzünde aldığı yaralar oluşan Ateş, yeğeninin ve bir köpek sahibinin araya girmesiyle güçlükle kurtarıldı.
Ağır yaralanan Ateş, daha sonra Andırın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Ateş, ardından Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Yaşadığı dehşet dakikalarını anlatan Ateş, “Kayıp koyunumu aramak için evden çıkmıştım. 5 köpek önümü çevirdi. Her birisi bir yerden saldırdı. Beni yere düşürdüler. Kendimi koruyamadım, elimde bir odun vardı o da kırıldı. 5 köpekti, 4’ü çoban köpeğiydi, birisi de bir vatandaşa aitti. Yeğenim geldi, bir de köpek sahibi geldi ve onlar kurtardı. Yoksa öldüreceklerdi. Bir de sırtımdaki parke kalındı. Onun sayesinde korundum. Yoksa ölmüştüm” diye konuştu.
Ateş’in karısı Fatma Ateş ise eşine köpeklerin saldırdığını yeğeninden öğrendiğini belirtti. haberi alınca şoka girdiğini söyleyen Ateş, “Sahipleri köpeklerine bakmıyor. Eşimden önce de 3-4 kişiye köpek saldırmıştı. Sahip çıkmıyorlar hiç. Gittiğimde ölü gibi yatıyordu. Gerekenin yapılmasını istiyorum. Önce Andırın’a götürdük, ardından da buraya getirdik” ifadelerini kullandı.
Hayati tehlikeyi atlatan Ateş’in, intaniye servisindeki tedavisi sürüyor.
Editör: Haber Merkezi