Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yerel seçim öncesinde merkeze bağlanan Kavlaklı’nın tüm sorunlarını çözmek için gayret gösterdiklerini söyledi. Su, yol ve kanalizasyon çalışmalarının ardından beldeyi güzel bir parka kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Poyraz, şöyle konuştu:
“Hatırlarsanız burası kötü bir görünüme sahipti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı çalışmalarla şimdi burayı güzel bir yaşam alanına dönüştürdük. Çeşmeleri, dinlenme alanları, çocuk oyun grupları, kondisyon aletleri, futbol ve basketbol sahaları ile artık burası yöre halkımızın kullanımına sunulacak. Bildiğiniz gibi göreve ilk başladığımızda burasının su sorununu çözüme kavuşturduk. Yol, kanalizasyon derken bugün de Mimar Sinan Parkı’nı hizmete açıyoruz. Biz ‘her şey şehrimizin güzel insanı için’ sloganıyla hareket ediyoruz. Görev süremiz boyunca da bu güzel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz.”
Kahramanmaraş’ın da büyükşehir olmasını sağlayan yasanın TBMM’den çıktığını anımsatan Poyraz, yeni dönemde kentin çok daha güzel hizmetlere kavuşacağını dile getirdi. Poyraz, “Yasanın çıkmasında emeği geçen başta sayın başbakanımız olmak üzere, bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah yeni dönemde il merkezimiz ne hizmet alıyorsa, şehrimizin en ücra köşesine de aynı hizmetler taşınacak. Büyükşehirle birlikte şehrimizde çok daha güzel yatırımlar hayata geçecektir. Bu vesileyle hepinizin mübarek Muharrem ayını ve Hicri yılbaşını tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleştirilirken, belediye bandosu tarafından seslendirilen şarkılar törene renk kattı. Yapılan hizmetlerden dolayı mahalle muhtarları, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a hediyeler takdim ettiler.
Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakçı, Mustafa Uzunlar, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Tiryaki ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’ın da katıldığı tören, parkın gezilmesi ve vatandaşlarla sohbet edilmesiyle son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi