Enerji Bakanlığı Maden Sahaları Sorumlusu ve Müsteşar Yardımcısı Maden Yüksek Mühendisi Dr. Nevzat Kavaklı, Afşin-Elbistan bölgesinde yer alan 5 milyar tonluk kömürün ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğini ifade ederek, bölgenin enerji merkezi olacağını söyledi.
 
EÜAŞ Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hüsamettin Kavşut ile birlikte, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinde incelemelerde bulunan Kavaklı, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile A ve B termik santrallerinde incelemelerde bulundu.
 
Afşin-Elbistan ciddi bir kömür potansiyeli olduğuna dikkat çeken Müsteşar Yardımcısı Dr. Nevzat Kavaklı, “Bölgemiz kömür madeni konusunda ciddi bir potansiyele sahip. Ülkemizde kurulu termik santrali potansiyeli buradan sağlanıyor. Arkadaşlarımızı ziyaret etmek için buradayım. Süren çalışmalarla ilgili bilgileri aldık. İlerleyen zamanlarda bölgemiz, elektrik arzında önemli bir yere sahip olacak. Arkadaşlarımız ile birlikte gerekli tüm çalışmalarımızı yapacağız. Bölgemizde 5 milyar ton civarında kömürümüz var. Bu kömür kaynağının hızlıca ülke ekonomisine arz edilmesi gerekiyor” dedi.
Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan anlaşmayla ilgili olarak, santrallerde çalışan işçilerin işlerini kaybetmeleri gibi bir durumun söz konusu olmayacağını ifade eden Kavaklı, şunları söyledi:
“Bu arz sırasında da tam tersine yeni istihdam alanları oluşacak. Özelleştirme farklı bir olgu. Dolayısıyla bırakın mevcut işçilerin işleri kaybetmesi, tam tersi bir durum söz konusu. İnşaat aşamasında 5 bin kişi, işletme aşamasında ise 8 bin kişilik bir istihdam oluşacak. Hükümetler arası ev sahibi ülke anlaşması noktasında müzakereler devam ediyor. İGA’da bunun için 6 ay süre konulmuştu. Bu 6 aylık süre yetmez ise, uzatılması mümkün. Bununla ilgili teknik bir sorun yok. Yaşanan yeni gelişmelerle ilgili kamuoyunu bilgilendireceğiz.”
 
Editör: Haber Merkezi