Kahramanmaraş İl Özel İdaresi ve Belediyeler Çevre-Altyapı Temel Hizmetler Birliği Mayıs ayı meclis toplantısı düzenlendi. 
 Afşin, Elbistan, Göksun Nurhak ve Ekinözü merkez belediyeler ile belde belediyeler katı atıklarını Afşin Suluk mevkiinde kurulacak olan katı atık depolama tesisine getirecek. Bu proje için Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe Başkanlığında, Kahramanmaraş İl Özel İdaresi ve Belediyeler Çevre-Altyapı Temel Hizmetler Birliği adlı birlik kuruldu.
Afşin, Elbistan, Göksun Nurhak ve Ekinözü ilçelerinin belediyeleri tarafından oluşturulan Kahramanmaraş İl Özel İdaresi ve Belediler Çevre-Altyapı Temel Hizmetler Birliği Mayıs ayı toplantısı Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlendi.
Katı atık depolama tesisinin %85’ini Avrupa Birliği Hibe Fonu’nun karşılayacağını belirten Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, “Katı atık depolama ve vahşi depolama tesislerimizin rehabilitasyonuyla ilgili birliğimizin olan birlik meclisi toplantısını Afşin’de gerçekleştirdik. Afşin Kaymakamlığımızın toplantı salonunda birlik meclisimiz toplandı ve gündemimizde bulunan maddeleri görüştük. Tesisi yapımıyla alakalı bilindiği üzere proje ihalesi gerçekleşti. Bu proje çalışmalarına devam ediliyor ve Avrupa Birliği hibe fonuyla %85’i karşılanacak. Afşin’in yakınlarında katı atık bertaraf tesisimiz kurulacak, gene aktarma istasyonları yapılacak ve eski katı atık depolama alanlarımızın da rehabilitasyonları sağlanacak. Ayrıca Afşin ilçemizin sıvı atıklarının arıtılmasıyla da ilgili olarak Avrupa Birliği hibe fonlarından faydalanmak suretiyle bir çalışmamız var onunla alakalı protokolleri imzaladık.” şeklinde konuştu
Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Orman ve Su İşleri Bakanlık Müşaviri Hüseyin Çanak, Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstü, İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Kösebalaban, Yemliha Böke, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar ile belde belediye başkanları katıldı.
Kahramanmaraş İl Özel İdaresi ve Belediyeler Çevre-Altyapı Temel Hizmetler Birliği toplantısı ardından Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, inşaatı devam eden 24 derslik Afşinbey Okulu’nu gezerek yetkililerden bilgi aldı. 
 
Editör: Haber Merkezi