KASKİ Genel Müdürlüğü Göksun İlçesinde mahallelerin içme suyu sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Esenköy’de Yılların Sorunu Son Buldu

Esenköy Mahallesi Bozarmutlu Mezrasındaki su problemi içme suyu kaynağındaki çalışmayla çözüme kavuştu.

Yıllardır içme suyu problemi çeken ve herhangi bir ilave kaynak imkânı bulunmayan yerleşim yerinde mevcut içme suyu kaynağı olan Hopur Pınarında yürütülen çalışmayla mahallenin ihtiyacı olan suya kavuşuldu. Mevcut debisinin 2 katına ulaşan içme suyu, mahallenin ihtiyacını karşılayacak düzeye ulaştı.

Fındık Mahallesinin Kaptajı Yenileniyor

Fındık Mahallesinin içme suyu kaynağının oldukça eski ve dış etkenlere karşı korunaksız olması nedeniyle KASKİ Genel Müdürlüğünce yenileme çalışması başlatıldı. Hızlı bir şekilde devam eden çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanmasıyla Fındık Mahallesi modern içme suyu kaptaj tesisine kavuşacak.

Karaömer’e İlave İçme Suyu

KASKİ Genel Müdürlüğünce Karaömer Mahallesinde yaz aylarında artan içme suyu ihtiyacının karşılanması için ilave kaynak çalışması yürütülüyor.

Taşköprü Kaynağında bulunan içme suyunun Karaömer Mahallesine getirilmesi için 3300 metre isale hattı inşa ediliyor. Geçtiğimiz yıl Kızılcıksuyu mezrasına yapılan 50 m³’lük içme suyu deposuyla suyun düzenli dağılımı sağlanacak. Çalışmalar kapsamında isale hattının 3000 metrelik kısmı tamamlandı. İsale hattının kalan kısmı da kısa sürede tamamlanarak Karaömer mahallesinin hizmetine sunulacak.

Editör: Haber Merkezi