Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un vizyon projelerinden birisi daha hayata geçti. KASKİ Genel Müdürlüğünce Afşin’e yerleştirilen KASKİMATİK sayesinde su faturalarının ödemesi yapılabilecek.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Su ödemeleri, ön ödemeli kartlı sayaca kontör yüklenmesi, abonelik ön başvuru işlemleri ve arıza ihbarları gibi bir takım bürokratik işlemlerin de yapılabildiği KASKİMATİK sistemi hayata geçiyor.

Şehit Er Ömer Erüstün Meydanına kurulumu yapılan KASKİMATİK’ten 7/24 işlem yapılabilecek.

Vatandaşlar, KASKİMATİK'te nakit, kredi kartı ve sanal pos ile KASKİ'ye olan faturalarını ödeyebilecek. Nakit ödeme işlemlerinde para üzeri alma işlemi gerçekleştirebilecek.

KASKİMATİK'lerden ayrıca abone numarası veya T.C kimlik numarası ile borç sorgulama, fatura ödeme ve aboneye ait bakiye ve bilgi raporu doküman olarak alınabilecek. Fatura üzerinde bulunan barkot sayesinde cihazdaki barkot okuyucu aracılığıyla ödeme ve sorgulama işlemleri, abone bilgileri güncelleme, ön ödemeli kartlı sayaca kontör yükleme işlem ve abone endeksi hareketler cihaz üzerinde incelenip aynı zamanda makbuza döküm işlemi, 185 Çağrı Merkezine yapılan arıza ve başvuru işlemleri cihaz aracılığıyla online olarak gerçekleştirilebilecek.

KASKİMATİK'LER şu anda Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde toplam 5 farklı noktada hizmet vermeye başladı. Bundan sonraki süreçte de il genelinde yaygınlaştırılması ve ilçelerde kurulması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi