Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), ağustos dönemi için içme suyunda tarife değişikliğine gitti.

ahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ),  ilçe merkezindeki abonelerin metreküp başına 22 kuruş, belde statüsündeki abonelere 14, köy statüsündeki abonelere 12 kuruş zam yaptı.İlçe genelinde en fazla artış şehir merkezindeki abonelerde yapılırken beldeden mahalleye dönen yerleşim alanları içme suyuna 14 kuruş, mahalleler ise 12 kuruş daha fazla fiyat ödeyecek.

KASKİ, içme suyu fiyatlarındaki otomatik artışlara devam ediyor. Her ay için geçerli olan yeni fiyat tarifesini internet sitesinden duyuran KASKİ’nin ağustos ayı zam oranı açıklandı. Afşin ilçe merkezindeki aboneler, temmuz ayında 4,40 liradan den hesaplanan içme suyunun metreküpü için ağustos ayı itibariyle 22 kuruş daha fazla ödeme yapacak. Ağustos ayında ilçe merkezindeki su fiyatı 4,62 lira olarak açıklandı.

Beldeden mahalleye statüsüne geçen aboneler ise içme suyunun metreküpüne 2 lira 81 kuruş yerine 14 kuruşluk artışla 2 lira 95 kuruş ödeyecek. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarındaki vatandaşlar, suyu 13 kuruş daha pahalı kullanacak. Son zamla birlikte kırsal mahallelerdeki aboneler, içme suyunun metreküpü için 1,54 lira ödeyecek.

KASKİ, 3 kademeli fiyatlandırma sistemine de devam edecek.

Editör: Haber Merkezi