Afşin'de yaşanan su sorunu yerinde incelemek için gelen KASKİ Genel Müdürü Altunok, "KASKİ olarak Afşin'i önemsiyoruz ve sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz." dedi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, Afşin’deki su sorununu çözebilmek için “su” kuyularında incelemede bulundu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon (KASKİ)  İdaresi Genel Müdürü Mustafa Altunok ve Afşin KASKİ Müdürü Ağır, Alimpınar, Emirli, Alpaslan,Gaziosmanpaşa ve Afşinbey Mahallesi’nde, su kuyularında incelemelerde bulundu.
Yapılan incelemeler sonrası değerlendirmelerde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mustafa Altunok, "Bugün Afşin ilçemizi ziyaret ettik. Ziyaret etmemizin en büyük sebebi Afşin'de vatandaşlarımızın da bildiği gibi bazı mahallelerimizde gözüken içme suyu problemi ve bununla alakalı yerinde incelemelerde bulunduk. Kahramanmaraş KASKİ'de çalışmaya başladığımdan buyana Afşin'e birçok kez geldim ve buradaki sorunların giderilmesi noktasında çok yoğun çalışıyoruz. Biz Afşin'i son derece önemsiyoruz. Afşin büyük bir ilçemiz ve bugüne kadar da Afşin'imize içme suyu noktasında yapılan çalışmalar ve projeler eksik olması nedeniyle ayrıca 2014 yılının çok kurak geçmiş olması nedeniyle Afşin'de içme suyu sorunu hat safaya ulaşmış durumda. Bununla alakalı KASKİ Genel Müdürlüğü olarak kurulduğumuzdan bugüne kadar Afşin'in sorunlarıyla ilgilendiler ve ilgilemeye devam ediyorlar.Kendi genel müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalarla alakalı konuları vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. Bilindiği üzere Afşin'de içme suları sondaj kuyularından elde edilen kaynaklarla elde edilmekte. Bugüne kadar 11 tane sondaj kuyuları açılmış ve 2014 yılının kurak geçmiş olması nedeniyle 11 kuyunun 6 sı kurumuş, şuanda 5 tanesinden ancak su alabiliyoruz. KASKİ olarak içme suyu problemini çözmek için mevcut olan kuyu sayılarını arttırmaya başladık ve yaklaşık 17 tane kuyu açtık. Fakat kuraklık nedeniyle bu kuyuların 7 tanesinden faydalanabiliyoruz. Ayrıca şuanda 3 tane kuyumuzda su olmasına rağmen suyun çamurlu olmasından dolayı şebekeye veremiyoruz. Şuanda bu suyun durulmasını bekliyoruz. İnşallah bu 3 kuyumuzda sular durulacak ve en kısa zamanda Alpaslan Mahallemize suyunu vereceğiz ve bu mahallemizi rahatlamayı hedefliyoruz. " açıklamasında bulundu.
- Afşin'in Asıl Sorunu, Altyapı Şebekesi

Afşin'in asıl sorunun şehir altyapı şebekesinin olduğunu belirten Altunok, "KASKİ Genel Müdürlüğü olarak, Afşin'in asıl sorunun altyapı şebekesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu noktada Afşin'in içme suyu şebekesi hattının değişmesi için çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah 2 Aralık tarihinde şebeke yapımı ihalesini yapacağız ve iki yıl içerisinde bu çalışmayı tamamlamayı planlıyoruz. Bu Afşin'in en büyük projelerinden biri ve şebekeyi yenilediğimiz taktirde Afşin'de içme suyu problemi kökten çözülmüş olacak. Afşin'in kaynakları Afşin'e yeterli fakat şebekenin çok eski olması ve kayıp kaçak oranlarının yüksek olması nedeniyle Afşin'de evlerimize ve mahallelerimize sular ulaşmıyor. Bu sorunun en büyük ve kesin çözümü şehrin içme suyu şebekesini yenilemek." dedi
- Çöllolar'da, Sondaj Suları Boşa Akıyor

Çollolarda sondaj sularının Afşin'e getirmek için çalışma başlattıklarını söyleyen Altunok, " Afşin'de ileride yaşanması muhtemel kuraklık olaylarını düşünerek ek bir önlem aldık ve Çöllolar Kömür havzasındaki iki adet kuyu suyunu Afşin'e getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Afşin'e bu suyu kazandırmak için EÜAŞ ile gerekli görüşmeleri yaptık ve izinleri aldık. Şuanda Çöllolar'daki su için ihale aşamasına geldik, arkadaşlarımız ihaleyle alakalı çalışmalarını devam ettiriyorlar. En kısa zamanda EKAP'a girerek bir ihale tarihi alacaklar. Önümüzdeki yıl Afşin'de yapmış olduğumuz çalışmalar etkisini gösterecek ve Afşin'imiz rahatlayacak. İnşallah önümüzdeki sene burada vatandaşlarımızla oturup sohbet edeceğiz ve bu sorunları konuşmuyor olacağız." şeklinde konuştu.
- KASKİ Olarak Afşin'i Önemsiyoruz

Kahramanmaraş KASKİ Müdürlüğü olarak Afşin'de içme suyu konusunda aksaklık yaşanmaması için Afşin'le yakından ilgilendiklerinin altını çizen Altunok konuşmasına şöyle devam etti:
"Ben Afşinli vatandaşlarımızın şunu bilmesini istiyorum, KASKİ olarak Afşin'i önemsiyoruz ve sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Kurban Bayramında arkadaşlarımızı buraya gönderdik içme suyuyla alakalı bir sorun yaşanmaması için. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür ediyorum, kendi gayretleriyle 22 ton kapasiteli su tankerini gönderdi Kurban Bayramında Afşin'de su sorunuyla karşılaşılmaması için. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, Afşin'in sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Bizler haftalık olarak yapmış olduğumuz toplantılarda  Afşin''in sorunlarını Başkanımıza aktarıyoruz. Başkanımız Afşin'de olan gelişmeleri yakından takip ediyor ve bu konuda da çok hassas.Bizler Afşin'in sorunlarını en kısa zamanda çözerek, Afşin'imizi rahatlamayı hedefliyoruz."
Editör: Haber Merkezi