Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzunlar, Afşin'de KASKİ tarafından yapılan yatırımları yerinde inceledi.Uzunlar, KASKİ'nin, Afşin'in en önemli sorunlarını çözmek adına çalışmaların devam ettiğini belirtti.

KASKİ tarafından Afşin'e yapılan yatırımları yerinde incelemek için Gelen KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzunlar, devam eden içme suyu alt yapı çalışmaları ve Çöllolar'dan gelen ishale hattı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Afşin'in en önemli sorunlarından iki tanesini bu yaz tamamlayacaklarını ifade eden KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Uzunlar, "KASKİ tarafından, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız  Sayın Mehmet Fatih Erkoç 'un talimatıyla, Afşin'de dört koldan bir yatırım sürdürülmekte.Afşin için çok önemli olan bu çalışmalardan iki tanesini bu yaza yetiştireceğiz ve halkımızın kullanımına sunacağız. Bunlardan bir tanesi,  Çöllolar'dan içme suyu temini 400'lük çelik boru ile bu yaza Afşin merkezine su vermeyi hedefliyoruz. Diğeri ise  Atık Su Arıtma Tesisi, yine bu iki aya kadar bitecek ve işletme alınma durumuna gelecek. "dedi.

- KASKİ, Afşin'e 'Sil baştan' dedi

Afşin'e toplamda 232 kilometre su hattı döşeneceğini hatırlatan Uzunlar, "Afşin'in en önemli sorunlarından biri olan içme suyu şebekesini KASKİ olarak yeniliyoruz ve çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Afşin'in içme şebekesi suyu hattının tamamını sil baştan yeniden yapacağız. Toplam 232 kilometre içme suyu şebekesi yenilenecek. KASKİ olarak 2016 yılında inşallah Afşin'in içme suyu şebekesi değişecek.  diye konuştu.

Akdere içme suyu projesine ilişkin de bilgi veren Uzunlar, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan, Afşin'e cazibeli olarak doğal kaynak suyunu getirme çalışmaları devam ediyor. Akdere İçme Suyu Projesi ilçemizde bulunan vatandaşlarımıza çok kaliteli bir su sağlayacak. Bu projemizde 2016 yılına kadar devam edecek. Afşin, Büyükşehir Belediyesinden çok önemli yatırımlar aldı. İnşallah bu yatırımları kısa sürede tamamlayarak Afşin'in en önemli sorunlarını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak çözmüş olacak." açıklamasında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi