Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) tarafından Afşin'e 165 kilometre içme suyu şebekesi döşendi.

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, Afşin ilçesinde yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Yapılan çalışmalarla ilgili personel ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Altunok, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un önderliğinde içme suyunda sorunsuz bir Kahramanmaraş için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Vatandaşlara kaliteli ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak amacıyla Kahramanmaraş genelinde çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Altunok, "Afşin ilçemizde çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 232 kilometre içme suyu hattı çekmiş olacağız, geçtiğimiz aylarda yaklaşık 3 milyon liralık yatırımla Afşin ilçemize Çöllolar bölgesinden 14 kilometre hat çekerek saniyede 60 litrelik içme suyu takviyesi yaptık. Afşin ilçemizde 19 sondaj kuyusu, 14 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yaptık. DSİ ile birlikte yürüttüğümüz Akdere Projesi çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Afşin ilçemizin içme suyu sorunu tamamen çözülmüş olacak." diye konuştu.

Altunok'a incelemelerde, KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzunlar, KASKİ Planlama Yatırım Dairesi Başkanı Fatih Şeker ve yüklenici firma yetkilileri de eşlik etti.
Editör: Haber Merkezi