İlçeye bağlı Kaşanlı mahallesinde doğup 1981 yılında bir iş kazası nedeniyle hayatını kaybeden makine mühendisi Genco Yumuşak’ın anısını yaşatmak için kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Genco Yumuşak‘ın ailesi tarafından kurulan kütüphanenin açılışında kırsal kalkınma, yerel tohumlar ve kooperatifçilik konularında söyleşi gerçekleştirildi.

Kütüphane açılışında konuşan gazeteci yazar, sosyolog ve tarımcı Göknur Yumuşak, “ 1981 yılında Mersin’de soda fabrikasına ek bina yapan bir şirkette bir iş kazası sonucu  hayatını kaybeden makina mühendisi Genco Yumuşak ağabeyimizin adına Mahalle Muhtarımız Ünal Tanrıverdi ve arkadaşlarımızın desteğiyle kütüphane kurduk.  Kütüphanenin kurulmasını annem Basey Yumuşak vasiyet etti. Bizler bu vasiyeti yerine getirdik” diye konuştu.

Kütüphaneye kitap yardımlarının devam ettiğini ifade eden Yumuşak, “Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden kitap göndermeye devam ediyorlar. Kütüphaneye bağışlanan kitaplar kütüphane komitesi tarafından incelenerek kütüphaneye yerleştiriliyor.” Dedi.

Kütüphane açışında kırsal kalkınma, yerel tohumlar ve kooperatifçilik konularında söyleşi gerçekleştirildiğine değinen Yumuşak, “ Kaşanlı mahallesinde ilk kez bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide kırsal kalkınma, yerel tohumlar ( ata tohumları) ve kooperatifçilik konularında söyleşi yapıldı. Söyleşiye de ilgi çok büyük oldu. Söyleşide Elbistan Çevre Platformu Başkanı İbrahim Yalçın, Abdullah Aysu, Elbistan Çevre Platformu Üyesi  Durdu Mehmet Dalkanat birer konuşma yaptı.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi