Afşin Kent Konseyi ve Afşin’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin katkısıyla Afşin’e bağlı Kaşanlı Köyü’nde Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kalender, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Muhammet Aysan, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşma yapan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, birlik beraberlik vurgusunda bulundu. Karataş, “Şunu unutmamız gerekiyor bu topraklar bizlere kolay vatan olmadı. Türk’ü, kürdü, Alevi’si, Sünni’si, hepsi el ele vererek omuz omuza vererek biz buraları vatan edindik. Eğer buraların vatanımız olarak kalması ve bu topraklarda yaşamak istiyorsak aynısını yapmak zorundayız. Türk’ü, kürdü, Alevisi, Sünni’siyle hep beraber olmalıyız. Biz bunu yaptığımız takdirde bizim parçalanmayacağımızı, dimdik ayakta duracağımızı herkese göstermek zorundayız. Bizlerin parçalanmayacağını bildikleri için bizleri böyle parçalamaya çalışıyorlar. Bizler buna müsaade etmemeliyiz. “dedi.
Karataş konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İlçemizde bu tür toplantıların çoğalması ve hep bir arada durarak bu vatanı bir arada tutmalıyız. Elbistan Cem evinden gelen arkadaşlarımız var şuanda burada kendilerine çok teşekkür ediyorum bu toplantıya katıldıkları için. Cem evlerinin ve bu toplantıların çoğalması lazım ama altını çizerek söylemek istiyorum, bu toplantıların içlerinin doldurulması lazım, cem evlerinin içlerinin doldurulması lazım. Hikaye, safsata, hurafelerin asla olmaması lazım. Cem evlerinde ciddi eğitimlerin verilmesi lazım. Bizim inandığımız kitap ne emrediyor, bizim inandığımız Hz. Muhammed (sav) bize nasıl bir hayat sunuyor, bizim örnek olarak model aldığımız ve yolundan gittiğimiz Hz. Ali’nin hayatı nasıl, hasan nasıl yaşamış, Hüseyin nasıl yaşamış bunları öğrenmemiz lazım. Bu toplantıların amacı budur zaten. Bunları öğrenmemiz lazım.”
Daha sonra konuşma yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “1Bu toplantıda emeği geçen ve bizleri bir araya getiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Birliğimiz ve beraberliğimiz bizi var eden bunlar. Biz birsek varız. Bizler bir değilsek ne varlığımız olur nede dirliğimiz olur. Bizler kardeş olduğumuzu hiç unutmamalıyız ve birliğimizi hiç bozmamalıyız.” şeklinde konuştu.
Elbistan Cem Evi dedesi Ali Kül ise, böyle bir program yapanlara teşekkür etti.
Program dağıtılan aşureyle bitti.
Editör: Haber Merkezi