Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, Afşin'de yoğun kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarını sürdürdü.

Yüksek kesimlerde ve kırsal mahallelerde daha çok etkisini gösteren kar yağışının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar küreme ve temizlik çalışması yaptı.

Afşin şehir merkezi ve kırsal mahallelerde dün başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için belediye ekipleri seferber oldu. Karla mücadele ekipleri,  kar yağışıyla birlikte 24 saat nöbet sistemine geçiş yaptı. Karla mücadele ekipleri, araç trafiğinin yanı sıra kaldırım üzerindeki karları temizleyerek yaya trafiğini kontrol altına aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Elbistan Yol Şube Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasında bulunan Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde şehir merkezindeki bağlı caddeler ile kırsal mahalle yollarının ulaşıma açık tutulması için çalışmalar başlatıldı.

Öncelikli olarak grup mahalle yollarına ağırlık veren ekipler, şehir merkezindeki yollarda ise temizlik ve tuzlama çalışması yaptı

Kuzey İlçeler Yol Şube Müdürü Yunus Emre Derinöz, özellikle kapanan kırsal mahalle yollarının kısa sürede yeniden ulaşıma açılması için ekiplerin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade ederek, değişik noktalarda konuşlandırılan birimlerin anında müdahalede bulunduklarını kaydetti.

Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak şehir merkezleri ile kırsal mahallelerde yol durumları ve yapılan çalışmalarla ilgili olarak Derinöz, şu bilgileri verdi:

“Kar yağışının ardından Afşin merkez cadde, bulvar ve grup yollarımızda otomatik tuz serpme araçlarımız ve kar bıçaklı kamyonlar ile kar temizleme çalışmalarını yapıldı.

Tatlar grup yolu, Küçüktatlar, Büyüktatlar, Koçovası, Oğlakkayası, Haticepınarı, Örenli grubunda 1 dozer ve 1 loder ile çalışması yapıldı.

Dağlıca, Topaktaş, Dokuztay, Armutalan, Söğütdere, Dokuztay bölgesinde 1 loder ile karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Sevin grup yolu, Büyüksevin, Çukurpınar, Türksevin, Binboğa, Tomas, Örenli mahallelerimizde 1 loder ve 1 greyder ile yollarımızı açtık.

Başüstü, Ağcaşar, Kepez, Yazköy grubunda 1 JCB ve 1 greyder vasıtası ile karla mücadele çalışmasınıda bulunuldu ve yollarımız ulaşıma açıldı.

Elbistan merkezde otomatik tuz serpme araçlarımız ve kar bıçaklı kamyonlarımız ilçe merkezi sorumluluk sahasında tuzlama çalışmaları kar yağışının ardından yoğun bir şekilde devam ettirildi.

Elbistan Sultankorusu grup yolunda 2 greyder ve 1 loder ile Ovacık, Sarıyatak, Ferhatpınarı, Üçkilise, Höblek, Uncular, Elmalı, Karamağra, Keçemağra, Beyyurdu, Yapılı, Horhor, Kayageçit, Alkayaoğlu, Fakıoğlu, Uzunpınar, Kızıleynek mahallelerimizde karla mücadele ve genişletme çalışmalarımız devam ediyor.

Elbistan İkizpınar, Kavaktepe, Beştepe, Yalıntaş bölgesinde 1 greyder ile çalışmalarımız devam ediyor. Elbistan Yalak, Yoğunsöğüt, Toprakhisar, Yalıntaş, Akbayır, Bakış, Sünnet, Soğucak, Tepebaşı, Gücük güzergahında 1 greyder ile karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor.

Elbistan Karahasanuşağı grup yolunda Kangal, Aktepe, Karahasanuşağı, Tapkıran, Tapkırankale, Armutalan bölgesinde 1 loder ve 1 greyder ile karla mücadele çalışması devam ediyor.

Ekinözü bölgesinde Kandil, Kabaktepe, Yeniköy bölgesinde 1 Loder, 1 Greyder ile karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Ekinözü Türkmenler, Ataköy, Çiftlik, Ambar bölgesinde 1 greyder ile karla mücadele çalışmalarını sürdürmektedir.

lişar grup yolu ve bağlı mahallelerimizde 1 loder ve 1 Jcb ile karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Nurhak bölgesinde ise, Kullar, Tatlar, Eskiköy, Biçin ve merkezde 1 Loder ve 1 Greyder ile karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor.

Biçin, Umutlu, Gürsel, Tatarderesi güzergâhında 1 Loder ve 1 Dozer ile karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor.”

Karayolları bölgesinde ise kapalı yol bulunmuyor.

Elbistan­-Malatya, Elbistan-­Göksun ve Elbistan­-Nurhak Karayolunda ise etkili olan tipi nedeniyle zaman zaman ulaşımda güçlük yaşanırken, karayolları ekipleri yolları açık tutmak için mücadelesini sürdürüyor"

Editör: Haber Merkezi