Kahramanmaraş'ta 22 Aralık 2011'de tecavüz edilip öldürülen Şeyda Durgun'un katil zanlılarının yargılandığı davada karar çıktı.
Cinayetten dolayı ağırlaştırılmış müebbet, cinsel saldırıdan 15 yıl ve hürriyeti yoksun bırakmaktan 6 yıl hapis cezası alan tutuklu sanık, kararın okunmasının ardından diğer sanığa "beni sen yaktın" diyerek saldırdı.
Güvenlik gerekçesiyle Osmaniye Kapalı Cezaevinde kalan tutuklu sanıklar Kazım Can, Zeynel O., İsa F. ve İbrahim A, son kez Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.
Müşteki ve tutuklu sanıkların avukatları ile yakınlarının da hazır bulunduğu davada Mahkeme Başkanı Turgay Ateş, sanıklara son kez söz verdi. Şeyda Durgun'u tecavüz ederek öldürdüğü belirlenen Kazım Can son söz olarak, "Ben yapmadım. Hatırlamıyorum, haplıydım, alkollüydüm. Ne olduğunu bilmiyorum" dedi. Diğer tutuklu sanıklar da olayla ilgileri olmadığını belirterek beraatlarını istediler.
Tüm sanıkları dinleyen mahkeme başkanı Turgay Ateş daha sonra kararını açıkladı. Ateş, cinayeti gerçekleştiren Kazım Can'a, kasten cana kıymadan ağırlaştırmış müebbet, nitelikli cinsel saldırıdan 15 yıl ve nitelikli hürriyeti yoksun bırakmaktan dolayı 6 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme başkanı Ateş, olayın mahiyeti dolayısıyla cezaların hiçbirinde indirime gitmedi.
Diğer sanıklar Zeynel O., İsa F. ve İbrahim Akçam ise kendilerine yöneltilen kasten cana kıyma, nitelikli cinsel saldırı ve nitelikli hürriyeti yoksun bırakma suçlarından beraat etti. 3 sanık hakkında suç delillerini gizleme, bildirmeme ve yok etme suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.
Bu arada kararın açıklanmasının ardından müebbet hapis cezası alan Can, diğer sanık Zeynel O'ya dönerek, "Beni sen yaktın" deyip saldırdı. Sanıklar, salondaki görevliler tarafından ayrıldı.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Dumlupınar Mahallesi Sait Zarifoğlu Bulvarı'nda oturan 75. Yıl İlköğretim Okulu 7'inci sınıf öğrencisi Şeyda Durgun, 22 Aralık'ta okuldan evine geldikten sonra kırtasiye malzemesi almak için çıktı. Evlerinin bulunduğu sokaktaki bakkaldan alışveriş yapacağını söyleyen küçük kız geri dönmedi. Bunun üzerine ailesi, Şeyda Durgun'un bulunması için polise başvurdu.
Olayla ilgili polis çalışma başlatırken, Durgun'un cesedi bir gün sonra Ahir Dağı eteklerinde mantar toplayan köylüler tarafından bulundu. Yapılan incelemede cesedin kayıp Şeyda Durgun'a ait olduğu anlaşılırken, talihsiz kızın tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü anlaşıldı.
Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından küçük kızın ağzına yapıştırılan elektrik bandından yola çıkan polis, katil zanlısı olarak Kazım Can, Zeynel O, İsa F. ve İbrahim A'yı yakaladı.
 
Editör: Haber Merkezi