Afşin Belediyesi Temizlik İşleri ile Zabıta Ekipleri, kış ayının gelmesiyle birlikte kalorifer ve soba atıkların gelişi güzel atılmaması için evleri gezerek uyarılarda bulunuyorlar. Apartman yöneticisine ve kalorifer yakıcılarına birde duyuru belgesi veriyorlar.

Afşin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Ekipleri soba ve kalorifer atıkların düzenli bir şekilde atılması için ilçede bulunan tüm apartmanları geziyorlar. Ekipler hem apartman yöneticisine hem de kalorifer yakıcısına uyarılarda bulunuyorlar.

Apartman girişlerine asılan duyuru belgesinde şu ibareler yer aldı:

“İlçemizde kış sezonunun başlaması nedeni ile kalorifer ve soba yakımı da yaygınlaşmıştır. Dolayısı ile çevre kirliliğinin en aza indirilmesi içinde siz apartman sakinlerine birtakım görevler düşmektedir. Bu nedenle kullanmakta olduğunuz katı atıkların arta kalan küllerin çevre kirliliğine sebep olmaması için uygun bir şekilde torbalara konarak en yakın çöp konteynerinin yanına bırakılması gerekmektedir. İş bu duyuru belgesinin tarafınıza tebliğ tarihinden itibaren, uygunsuz çevre kirliliğine neden olacak atıkların gelişi güzel atılmasında sorumlu tutulacağınızdan gerekli hassasiyetin gösterilmesi önemle rica olunur.”

-Gelişi güzel kül atanlara ceza”

Konu hakkında bilgi veren Afşin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatih Aksu, “ Kış ayı gelmesiyle birlikte soba ve kalorifer atıklarının önüne geçmek ve çevreyi temiz tutmak için, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve Zabıta Ekiplerimizle birlikte evleri tek tek geziyoruz. Gezdiğimiz her evin yöneticisi ve kalorifer yakıcılarını uyarılarda bulunuyoruz. Uyarı bulunduğumuz her evin kapısına duyuru belgesi asıyoruz. Buna rağmen kül atıklarını gelişi güzel atanlara ceza yazıyoruz. Lütfen bu konuda daha duyarlı olalım.” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi