Elbistan'da Genç ve Ülger aileleri arasındaki kan davası barış yemeğiyle son buldu.
3 yıl önce iki aile fertleri arasında çıkan tartışmada Sait Ülger hayatını kaybetmesi sonucu, Ülger ve Genç ailesi arasında kan davası başladı.
İlçeye bağlı Büyükyapalak beldesinde yaşayan her iki ailenin tanıdıklarının devreye girmesi ve protokol mensuplarının çalışmaları, sonuç verdi ve Ülger ve Genç aileleri arasında yaşanan kan davası son buldu.
Elbistan’da bir lokantada düzenlenen barış yemeğine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Alay Komutanı Jandarma Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, MHP Belediye Başkan Adayı Abdullah Paksoy, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Ülger ile Genç ailesinin fertleri katıldı.
Barış yemeğinde konuşan İl Genel Meclis Üyesi Sırrı Demir aile fertlerine teşekkür ederek, birlik beraberlik çağrısında bulundu.
Ardından İl Müftüsü Muhammed Gevher, İslam dininde Sulha verilen değeri anlatarak, “Burada Allahımızın Kuran’da emrettiği sulh için geldik. Bu iki aile, bu fertler, hayatının en zor işini yapıyorlar. Herkesin yapabileceği bir iş değil. Sabır ve sulh meselesi söylemede kolay. Tebrik ediyorum. Bunun dışındaki bütün yollar madden ve manen çıkarsız. Geçersiz, uçsuz bucaksızdır. Biz Allah’a inanıyoruz, Hz. Peygamberimizin yolunda ve izindeyiz. O en sıkıntılı anlarında bile bunu yapmış, arkasında sulh unsurunu bırakmış. Ciğer paresi Hz. Hamza’yı şehit eden ciğerlerini kemiren Hint’i dahi affetmiştir. Söylemek kolay ama yapmak zordur. Ümit ediyoruz ki; dünya hayatı baki, sonunda rıza-i baliye kavuşturacak cennet ve Cemalullahı ile müşerref olacak, bunun dışında herkese örnek olacaktır” dedi.
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun da, aileleri kutlayarak, “Bu hayırlı toplantıda bulunmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Bir hafta on gün kadar, Yapalak’tan gerek aile mensupları ve gerekse komşuluk hukukundan dolayı köylülük hukukundan dolayı, bu sorunu sıkıntıyı kendi sıkıntısı bilerek yanımıza kadar gelen bu barışın sağlanmasına emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Barış yönünde talebin bizlere ulaşması daha da mutlu etmektedir. Büyük bir erdem gösteren aile mensuplarını tebrik ediyorum. Genç ve Ülger aileleri Türkiye’ye örnek olabilecek büyük bir erdem göstermişlerdir. Kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah örnek olur” ifadelerine yer verdi.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, insanların cennet mekanları cehenneme çevirebildiğini belirtti.
Vali Kocatepe, konuşmasında şunları söyledi:
“Yunus’un bir deyişi var: Herkesin çok iyi bildiği, ‘gelin kardeş tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz. Cenabı Allah bize cennet gibi bir vatan bahşetmiş. Bu ülke dünyanın en gözde coğrafyası. Her türlü nimet yetişiyor, insanı güzel, coğrafyası güzel, nimetleri bol bir ülke. Ama maalesef biz, insan beşer şaşar misali hatalarla, bu cennet vatanımızı, ülkemizi, şehrimizi cehenneme çevirebiliyoruz. Mutluluğu yaşayamayabiliyoruz. Hatalarımız sonucunda ortamı kendimiz karartıyoruz. Ama beşer şaşar denmiş. İnsan hatasız olmaz. Önemli olan insanın hatasını bilip bundan geri dönülmesi. Hatadan ders alınması. Bundan sonraki yaşantısı içinde bir karar vererek huzur ve kardeşlik içinde barış içinde bundan sonraki ömrünü devam ettirmesi kararını vermesidir. Ben bu konuda önder olan herkese teşekkür ediyorum. Aileleri tebrik ediyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından hep birlikte öğle yemeği yenilerek, yaşanan kan davası sona erdi.
Editör: Haber Merkezi