Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkan Adayı Mustafa Kılıç:
“Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor”
 
Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkan Adayı Mustafa Kılıç, TES-İş Afşin Şubesinin delege seçimleri hakkında kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini söyledi.
 Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkan Adayı Mustafa Kılıç, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor. Bu konuda bizlere açıklama gereği hasıl olmuştur. İşyerindeki arkadaşlarımızın ve bölge halkımızın olayı tam olarak anlayabilmesi için bu seçimin durduruldu ve daha sonrada iş yerlerinde ve kamuoyunda seçimin iptali yönündeki bir açıklamayla insanlar yanlış bilgilendiriliyor. Bu seçimin durdurulması 30 Ekim 2013 tarihinde yapılan ve seçim yapılırken durdurulan delege seçimlerinde yaptığımız iptalinden dolayıdır. Bizim Yargıtay’a yaptığımız itirazımız 18 Aralık tarihinde yapılacak olan seçimi tedbiren durdurulması yönündeydi. Ama burada iş mahkemesi hakiminin bu konuda bizlerin dilekçesini ret ederek seçimin devamına karar vermiştir. Bu şartlarda 18 Aralık’ta girdiğimiz seçimden galip olarak çıktık ve bu yaptığımız itirazdan dolayı da, 30 Ekim’de yapılan seçime itirazımızdan da feragat ettik. Bu büyük bir ihtimalle hakime Hanım’ın gözünden kaçmıştır. Biz, gerekli bilgileri hakim önüne çıkaracağız ve büyük bir ihtimalle bu tedbir kararı da kaldırılacaktır. İş yerinde çalışma arkadaşlarımız yanlış bilgilendiriliyor ve bu durum arkadaşlarımızı üzüyor. Sonuç olarak, her ne şartlarda olursa olsun bu insanların önünden, sandıktan kaçma şansınız yok. Zaten bir buçuk ay sonra, genel kurulu yaptıktan sonra genel bir seçim yapılacak. Tes-iş Afşin şubesinin tüm üyelerinin dahil olduğu bir genel seçim yapılacak. Bütün üyelerimiz bu seçimde oylarını kullanacak. Bu seçim zaten 2009 yılında yapılan seçimin tekrarı ve burada 777 kişi oy kullandı. Normalde Afşin Tes-İş şubesinin bin 500’ü aşkın üyesi var. bu yapılan seçim olağanüstü bir seçim olduğu için bu şekilde girilmiştir. 4 yılda bir yapılan Tes-iş olağan seçimi 13 Şubat 2014 itibariyle yapılmak zorundadır. Ama yargılama süreci devam ettiği için orada bir süreç sınırı da yoktur. Biz genel kurulu yaptıktan sonra zaten genel bir seçim yapılacak. Bu yapılan itirazların hepsinin boş olduğu ve bir kargaşa çıkartmanın hiçbir anlamı olmadığını bir buçuk- iki ay sonra herkes görecek.
Tes-İş şubemize üye olan arkadaşlarımız rahat olsunlar , iş yerimize huzur gelmiştir, iş barışı sağlanmıştır, biz hiçbir şekilde kimseyi ötekileştirmiyoruz. Bize oy veren veya vermeyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, hepsi bizim arkadaşımızdır. Biz tüm üyelerimize eşit bir şekilde hizmet edeceğiz. İş yerinde işçiyi bekleyen tehlikeler var. Özelleştirme tehlikesi var. biz bunlara karşı mücadele etmemiz gerekirken bazı insanların şahsi hırs ve kaprisleriyle uğraşacak zamanımız yok. Bu konu zaten iş mahkemesi kararıyla açığa kavuşacaktır.” dedi.
Editör: Haber Merkezi