Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Millet Vekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aleyhinde açtığı tazminat davaları nedeniyle dilediği gibi konuşamamaktan yakındı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Millet Vekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aleyhinde açtığı tazminat davaları nedeniyle dilediği gibi konuşamamaktan yakındı. Genç, "Her gün hakkımda tazminat davası açıyor. Hakkımda 4 dava açmış, 3'ünü kazandı. Biri devam ediyor. Sanki ben Tayyip Erdoğan'ın çoluk çocuğuna bakmak zorundayım. " dedi.
İşçi Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve çeşitli dernekler tarafından oluşturulan Kahramanmaraş Güç Birliği Platformu, Milli Anayasa Forumu düzenledi. Kahramanmaraş'ta düzenlene foruma, konuşmacı olarak katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan'ın aleyhinde açtığı tazminat davaları nedeniyle toplantılarda konuşmakta zorluk çektiğini söyledi. Başbakan'ın kendine yönelik her gün tazminat davası açtığını öne süren Genç, "Tayyip Erdoğan benim aleyhimde her gün tazminat davası açıyor. Para veriyoruz arkadaşlar. Ben öğrencilere burs veriyorum. O, öğrencilere verdiğim burslara göz koymuş. Sanki ben onun çoluk çocuğuna bakmak zorundayım. 4 tane tazminat davası açmış. 3 davayı kazandı, biri devam ediyor. Artık biz buralarda konuşurken zorlanıyoruz. Konuşmalarımızda tazminata mahkum olacak bir söylemimiz olmasın diye dikkat ediyoruz." diye konuştu.
Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını da dile getiren Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı büyük planlar yapılıyor. Siyasi amacı bir tarafa bırakarak ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumalıyız. Aksi takdirde Türkiye diye bir devlet ve vatan kalmaz. Kahramanmaraş'ta geçmişte çok acı olaylar yaşandı. Bu olayların bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Olayları yapanlar araştırıldığında, bunun yapanların yabancı güçler olduğunu hepimiz biliyoruz. Tayyip Erdoğan her an oyun peşinde koşan, kafasında tasarladığı bir takım fikirleri olgunlaştırmak için her tür taklayı atan bir kişi. Böyle bir insanla mücadele etmek zor. Şimdi sivil bir anayasa yapalım dedi. Bu anayasa rejimin teminatı, Türkiye'yi bölmeyen, çağdaş bir anayasanın gelmesini engelleyen, laikliği kaldıran bir güvence olacaktı. Ama kurulan bu komisyondan böyle bir anayasa çıkması mümkün değil. AKP demokrasiden yana değil. AK Parti'nin kafasında başka bir Türkiye var. Sünni İslam dinine dayalı bir İslam devletini kurmak istiyor. Biz CHP olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmesine yönelik her anayasa teklifiyle, canla, başla mücadele edeceğiz".
Milli Anayasa Forumu Genel Sekreteri Haluk Dural'ın yöneticiliğini yaptığı Milli Anayasa Formuna konuşmacı olarak, CHP Tunceli Millet Vekili Kamer Genç, TGB Genel Başkanı İlker Yücel, İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz ve Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ katıldı
Editör: Haber Merkezi