Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kurslarında (KAMEK) eğitim alanlar, iş yerlerini açmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile beraber yürütülen girişimcilik kurslarından mezun olan Şeyma Cingöz iş yeri açtı.

Kurumsal iş elbiselerinin satıldığı iş yerinin açılışına katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, İSKEP projesi kapsamında KOSGEB ile beraber yürüttükleri kurslara katılan 24 girişimciden 7'sinin iş yeri açtığını söyledi.
İSKEP projesinin engellilerin istihdamını artırmaya yönelik bir proje olduğunu ifade eden Çetinkaya, "Onlara bu tür girişimcilik kursları vererek, hem sosyal hayata kazandırmak hem iş sahibi yapmak hem insanlara muhtaç olmanın önünü kapatmaya yönelik bir şey, çünkü toplumda genel algı engelliyse muhtaçtır, yardım edilmeye muhtaç gibi bakılıyor. Bu projenin maksadı da engellileri bu konumdan biraz olsun çıkarmak" diye konuştu.
İş yeri sahibi Şeyma Cingöz ise, çok mutlu olduğunu belirterek, kendilerinin bu seviyeye gelmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi