1 Ekim 2022 tarihinde seçime gidecek olan Afşin Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Başkanlığı için yola çıktığını ifade eden Başkan Adayı Mehmet Kalender, yeni dönemde odanın gelişimi ve değişimi için çalışacak üyelerin ihtiyaç, talepleri ve isteklerine cevap verecek bir yönetim oluşturmak istediklerini ifade etti.

Afşin’in ticaretinin canlandırılması adına yapılması gereken faaliyetlere ağırlık vereceklerini bu konuda da Afşin Ticaret ve Sanayi Odasının öncü olması gerektiğini belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Kalender, göreve geldikleri takdirde yeni dönemde planladıkları hizmetlerle alakalı bilgi verdi.

Afşin’in ithalat ve ihracat pazarında yer alması gerektiğini ifade eden Kalender, “Ayda en az bir defa üyelerin ticaret konusunda gerekli altyapıyı oluşturmaları adına eğitimler düzenlemek istiyoruz. Üyelerimizin ticaret konusundaki isteklerini gerek oda gerekse firma içerisinde birebir görüşüp tartışarak, ihracat ve ithalat ürünlerini belirlemek istiyoruz” dedi.

Hedefe yönelik ticaret adımlarının atılmasının önemli olduğunu belirten Kalender, “Üyeler için ihracat-ithalat ürünlerine uygun hedef pazar araştırması yapmak ve bire bir görüşmeler yaparak firma sahipleri ile incelemek istiyoruz. Hedef pazarlar ile ilgili düzenlemeleri, pazara giriş için genel bilgiler ve fuar bilgilerinin üyelerimize sağlanması da önemlidir. Üyelere seçilen hedef pazarlarla ilgili ataşelik, müşavirlik veya diğer kanallar yolu ile firma iletişim bilgilerini sağlamak, gerektiğinde de bu firmalarla görüşmeler sağlayarak sonuç almalarına yardımcı olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Afşin’de girişimcilerin başvurabileceği destek ve teşvik programları konusunda yönlendirilmesinin önemli olduğunu ve Afşin TSO olarak bunu sağlamak istediklerini ifade eden Kalender, şunları söyledi:

“Devletimiz, işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması, katma değerli ürün ortaya koyan girişimcileri çeşitli mekanizmalarla destekliyor. KOSGEB, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansları Sosyal Güvenlik Kurumu, İşkur, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Maliye Bakanlığı vb. kurumları tarafından devlet teşvikleri, hibeleri, yardımları ile destekleri verilmektedir. Üyelerimize başvurabileceği destek ve teşvik programları, bu programlar kapsamında girişimcilere sağlanacak destekler ve programlara katılım için mevzuatta aranan şartlar hakkında bilgi vererek, gerektiğinde profesyonel bir danışman şirkete yönlendirmek istiyoruz.”

“Afşin’i Fuarlarda Görmek İstiyoruz”

Afşin’in ulusal ve uluslararası fuarlarda yerini almasının gerektiğini söyleyen Kalender, “Odanın çalışma içeriğinin firmalarla uyumlu yönetilmesi için üyeler için sektörel bazda E-Posta ve SMS grupları oluşturacağız. Sektörel bazlı hedef pazar araştırmaları yapıp, pazarlar ile ilgili güncel bilgilerin üyelere SMS veya E-Posta yoluyla iletilmeli. Ayrıca sektörel bazlı ulusal ve uluslararası fuarları ve katılım teşviklerini üyelere SMS veya E-Posta yoluyla  fuar tarihinden 3 ay önce bildirerek, üyelerimizin toplu katılımına veya ziyaretine öncülük etmek istiyoruz. Yılda 2 defa ise yurt dışı veya şehir ticaret odalarıyla görüşüp onlarla ortak etkinlikler düzenlemek çok önemli. Gümrük mevzuatı ile ilgili yeni gelişmeleri takip ederek üyeleri aktarmak için çalışmalarımız olacak ve üyelere dış ticarette alıcı ve satıcı arasındaki sorumluluk ve riskleri anlatmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi