Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan "Çiftçiler Okuyor" projesi kapsamında, köy ve beldelerdeki kahvehanelerde tarım kütüphaneleri oluşturuluyor."Çiftçiler Okuyor" projesini hazırladıklarını belirtti.
İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, yaptığı açıklamada, çiftçilerin yeniliklerden haberdar olmasını sağlamak ve bilinçli bir çiftçi yetiştirmek amacıyla "Çiftçiler Okuyor" projesini hazırladıklarını belirtti.
Projeyi ilk olarak Nurhak ilçesinde uyguladıklarını vurgulayan Emiralioğlu, şunları kaydetti:
"Çalışmayı kent gelenine yaymayı planlıyoruz. Nurhak'a bağlı köy ve beldelerdeki kahvehanelere kütüphane oluşturmaya başladık. Buralara çiftçilerin faydalanması için gıda, tarım ve hayvancılık konularında kitaplar konuldu. Çiftçilerimizin kendilerini geliştirmeleri, gıda, tarım ve hayvancılıkta meydana gelen yeniliklerden haberdar olmaları için okuyan çiftçi sayısının arttırmayı amaçlıyoruz. Böylece çiftçilerimiz okuyacak, üretimimiz artacak."
Kütüphanelerde kitap, dergi, broşür ve çiftçi mektuplarının çiftçilerin kullanımına sunulduğunu aktaran Emiralioğlu, okuyan ve kendini geliştiren çiftçinin üretim artışına da ortak olacağını bildirdi.
Nurhak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Gürkan da ilçe halkının geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığını ifade etti.
İlçenin bulunduğu coğrafi konum nedeniyle çiftçilerin bilgiye erişiminin çok zor olduğunu anlatan Gürkan, "Bu çiftçilerimizin kanayan bir yarası olmuştur. Yaygın eğitim konusunda her türlü imkanı seferber ederek çiftçilerimizi bilinçlendirmeyi amaç edindik. Bu çalışmaların bir ayağı olarak ta belde ve köylerimizdeki kahvehanelere kitap hediye ederek bilgi ve yenilikleri çiftçilerimizin ayağına götürdük" şeklinde konuştu.
Çiftçilerin uygulamadan memnun olduklarını belirten Gürkan, kampanyaya üniversiteler, meslek kuruluşları, ulusal dergi ve yayıncılardan da destek aldıklarını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi