Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından, düzenlenen 1. Kutlu Doğum Şalvar Güreşi Festivali Batıpark Er Meydanı’nda başladı. 
Onikişubat Belediyesi’nin katkılarıyla, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen festivale, Kahramanmaraş başta olmak üzere Adana, Ankara, Amasya, Erzurum, Samsun, Mersin, Hatay’ın da aralarında bulunduğu 30’a yakın ilden 307 güreşçi katıldı.
22 Güreş Hakeminin görev yaptığı turnuva öncesinde er meydanına çıkan güreşçiler, peşrev çekip katılımcıları selamladılar. Kur’an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Efendilerin efendisi, güzellerin güzeli, mübarek peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) için böylesine güzel bir etkinlik düzenlemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla birçok kuruluşun etkinlikler düzenlediğini anımsatan Mahçiçek, “Bir hafta boyunca bütün kamu kurumlarımız, diyanetimiz, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız hemen tümü bu mübarek haftanın sene-i devriyesinde faaliyet gösteriyor, programlar yapıyorlar. Biz de bu bağlamda geçen hafta içerisinde üç gün üst üste gençlerimizi Ashab-ı Kehf’e gönderdik. Bugünde güzeller güzeli, efendilerin efendisi olan sevgili peygamberimizin hürmetine, yine bu memleketten nice pehlivanlar çıkarmak amacıyla böyle bir turnuva düzenledik. Bu programın icrasında, gerçekleştirilmesinde Geleneksel Spor Dalları Asbaşkanımız Şahin Hopur Bey’in çok büyük katkıları oldu, kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BÖYLE BÜYÜK BİR ÜLKENİN FERDİ OLMAKTAN MUTLUYUM”
Bu haftayı anlamlı kılan bir diğer önemli vakanın da Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümü olduğunu kaydeden Mahçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hafta içinde Avusturalya’daydım. Avusturalya aşağı yukarı 25 saat uçak mesafesinde olan bir ülke. Ama orada gördüm ki Türkiye büyük bir ülke. Avusturalya’nın en büyük parkında başka bir ülkenin değil Türkiye Cumhuriyetimizin bayrağı dalgalanıyor. Biliyorsunuz bu hafta içerisinde Çanakkale için de programlar düzenlendi. İşte orada Çanakkale muharebesinin hatıratına Avusturalya hükümeti başka hiçbir ülkenin değil, Türkiye Cumhuriyeti bayrağının dalgalanmasına izin verdi. Çünkü bu ülkenin insanları savaşta bile düşmanları yaralandığı zaman kucaklarına alır, onları tedavi için diğer sipere götürürdü. İşte orada da bunlar biliyor. Dolayısıyla ülkemize karşı büyük bir muhabbet var. Onu gördüm, onu orada gözlemleme imkanı buldum. İşte böyle büyük bir ülkenin ferdi olmaktan, bu ülkede yaşayan bir insan olmaktan, son derece iftihar ettim, gurur duydum.”

“HER ALANDA ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ”
Onikişubat Belediyesi olarak ata sporu güreşe olan desteklerinin devam edeceğini belirten Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kahramanmaraş her alanda çıtayı yükseltmek zorunda. Hedefini yükseltmek, en yüksek noktalara taşımak zorunda. İşte bu bağlamda istiklal kenti olan Kahramanmaraş’ımız, şiirin başkenti olan Kahramanmaraş’ımız, güreşte de yeniden pehlivanlar başkenti olmalı. Çünkü geçmişte olabileceğini gösterdik. Hamid Arslan, Bekir Böke, Şeref Eroğlu, Mehmet Esenceli, Metin Kaplan, Harun Doğan ve adlarını sayamayacağım nice Avrupa şampiyonu, dünya şampiyonu çıkardı bu memleket. İşte bu şampiyonlukların devamı için, daha çok şampiyonluklar elde etmek için Onikişubat Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti bütün gücümüzle göstereceğiz. Ben bugün bizlerle beraber olan hemşehrilerime teşekkür ediyor, değerli pehlivan kardeşlerime yürekten başarılar diliyorum.”
Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, 25. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayları Avukat Veysi Kaynak ve Dr. İlker Çitil, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Avukat Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ve çok sayıda güreş sever Kahramanmaraşlının takip ettiği turnuva, gün boyunca devam edecek ve başpehlivanlık güreşiyle son bulacak.


Editör: Haber Merkezi