Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yeni yılın ilk bebeği sezeryan doğumlu hayata gözlerini açtı.
Ahmet ve Gülten Ağyar çifti yeni yıla ikinci kez anne-baba olmanın verdiği mutlulukla girdiler. Yaklaşık 9 aydır hamile olan anne Gülten Ağyar’ın gece yarısına doğru doğum sancıları başladı. Genç kadın hemen Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Doktorların bebeğin kalp ritimlerinde bozukluk tespit etmesi üzerine Ağyar, hemen ameliyata alındı.
Başarılı bir ameliyatın ardından anne Ağyar 3 kilo 400 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi.
Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ahmet Kireçci, bebeğin doğumunun başarıyla gerçekleştiğini belirterek, “Esasen normal doğum diye yatırdık ama bebeğimiz acele etti. Kalp atışlarının düşmesi üzerine acil sezeryana aldık. Şu an bebeğimizin durumu iyi. 3 kilo 400 gram olan bir erkek bebek dünyaya geldi. Anne de iyi bebekte iyi. Birazdan anne de çıkacak. 2013 yılı hastamız için, yeni şanslar, yeni mutluluk getirir” dedi.
Baba Ahmet Ağyar ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Sağlıklı huzurlu, barış dolu bir yaşam istiyorum. En çok ta sağlıklı bir şekilde bebeğimizin yaşamasını istiyorum. Baba olmak çok güzel, herkesin bu duyguyu tatmasını isterim” diye konuştu.
Bebeğe, dedesinin adı olan Necati Aras ismi verilirken, Ağyar ailesi 2013’e gülen gözlerle girdi.
Editör: Haber Merkezi