Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kentin önemli spor tesislerine kavuşacağını belirtti.
Erkoç, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'a tarihinin en büyük spor yatırımlarının Ak Parti hükümeti döneminde gerçekleştirildiğini ifade etti.
Yapılan çalışmalar kapsamında 2 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu ihalesinin tamamlandığını hatırlatan Erkoç, şunları kaydetti:
"İhale süreci sona erdi ve yakın bir tarihte temeli atılacak. Gerçekten çok önemli bir tesis ve yaklaşık 15 milyon TL'ye mal olacak. Kısa zamanda hizmete açılması için gayretlerimiz devam edecek. Bu yatırım şehrimiz için önemli bir ihtiyaçtı. Biliyorsunuz mevcut kapalı spor salonumuz çok eskiydi. İnşallah tam olimpik salonla birlikte şehrimizde güreş başta olmak üzere uluslararası müsabakalar kentimizde de yapılacak."
İlçelerde de büyük yatırımların hayata geçirildiğini anımsatan Erkoç,
"Türkoğlu'na 250 seyirci kapasiteli antrenman spor salonu, Andırın'a 250 seyirci kapasiteli antrenman salonu, Nurhak'a 100 seyirci kapasiteli spor salonu, Pazarcık'a 500 seyirci kapasiteli spor salonu, Çağlayancerit'e sentetik futbol sahası, Türkoğlu'na doğal çim sahası yapılacak. Bunun yanında Elbistan'daki spor salonunda tadilat işlemi olacak. Ayrıca Kahramanmaraş Belediyesi 1000 seyirci kapasiteli spor salonunu projesini hayata geçirecek" diye konuştu.
-Gençlik Merkezi Projesi-
Erkoç, Kahramanmaraş'a Gençlik Merkezi'nin yapılacağını ve bununla ilgili ihalenin yapıldığını vurguladı.
Gençlik Merkezi'nde hem eğitim hem de spor faaliyetinde bulunulacağını anlatan Erkoç, "Şehrimiz önemli spor tesislerine kavuşacak. Ayrıca yine ilimize olimpik yüzme havuzunu kazandırmak için çalışma başlattık. Bilindiği üzere engelli sporcularımız uluslararası müsabakalarda şehrimizin gurur kaynağı oldular. Bu amaçla yüzme sporunun da gelişmesi için çalışıyoruz. Halkımızın daha sıhhi olabilmeleri için spor çok önemli. Bu konuda çalışmalar yürütülüyor. Hemşehrilerimizin spor alışkanlıkları olabilmeleri için gerekli tesislerin yapılması için çalışmamız devam edecek. İlimizde spora büyük merak var. Geçmişte ünlü güreşçiler yetişti. Futbol takımlarımız mücadele ettikleri liglerde başarılılar. Sporda tesisleşmenin tamamlanmasıyla şehrimiz bu alanda daha da ön plana çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi