Alevi ve Sünni vatandaşlar, sevgi ve hoşgörü iftarında bir araya geldi Belediye Başkanvekili Kabakçı: "Bizler hala yüzyıllardır Hüseyinimizi dünya hırsına kurban etmenin acısını yaşıyoruz"dedi.
Kahramanmaraş Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı, Kahramanmaraş Çevre ve Kültür Derneği ile Erenler Kültür ve Dayanışma Derneğinin Hünkar Tesisleri'nde verdiği iftarda yaptığı konuşmada, İslam'ın fitne ve ayrımcılığı men ettiğini söyledi.
Bir daha yeni Kerbelalar yaşanmamasını dileyen Kabakçı, şunları belirtti:
"Bugüne kadar gözünü dünya hırsı bürüyen bazıları bu emirleri unuttular. Bizler hala yüzyıllardır Hüseyinimizi dünya hırsına kurban etmenin acısını yaşıyoruz. Bugün de ülkemizin her yerinde fitneciler oyun oynuyorlar. Onlara vereceğimiz en güzel cevap kardeşliğimizi pekiştirmektir."
Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara yaptığı konuşmada, Aleviliğin İslam dini içerisinde bir yorum olduğunu ifade etti. Bugün toplumun tüm fertlerinin Hacı Bektaş'ın, Mevlana'nın, Yunus Emre'nin sözlerini kabul ettiğini dile getiren Dalkara, "Biz bir aileyiz. Ayrı değiliz, birlikte olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili de Aleviliğin bugüne kadar bazı şer odakları tarafından yanlış anlatıldığını belirterek, "Bu nedenle insanlarda Aleviliğe karşı bir önyargı oluştu. Bu önyargıyı ancak birbirimizi daha yakından tanıyarak giderebiliriz. Biz ancak su ve toprak gibi olursak aramıza nifak tohumları ekilemez" değerlendirmesini yaptı.
Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Akmaz ise toplumun muhtaç olduğu şeyin sevgi ve hoşgörü olduğunu kaydederek, "Bu unsurları gönüllerde coşturmalıyız. Kavgalar, kaygılar toplumda kargaşalara neden olur. Bunu önlemenin tek yolu da muhabbeti ve diyalogu artırmaktan geçiyor."
Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri de İslam dinine göre, ayrılık gütmenin haram olduğunu anlattı.
İftar programını "Rıza Sofrası" olarak nitelendiren Eğri, organizasyonda insanların birbirlerinin cemaline bakarak sevgiyi ve kardeşliğin gördüğünü dile getirerek, "Çünkü mümin birbirine bakarken şefkatle bakar ve ayırt etmez. Unutulmamalı ki fitne ve ayrılığın girdiği kalpler en büyük cehennem, sevgi ve kardeşliğin mekanı haline gelen kalpler ise en güzel cennet olacaktır. O nedenle kalplerimizi sevgiyle doldurmalıyız" ifadesini kullandı.
Etkinliğe, Vali Şükrü Kocatepe, Jandarma Komutanı Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ve diğer ilgililer katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi