Kahramanmaraş Peygamber Yolu Derneği tarafından bu yıl 2. düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsamında 4 aynı kategoride katılımcılar okudukları kitaplardan sınava girecek.
Konu hakkında bir basın açıklaması yapan Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği (SEYDER) Başkanı Ufuk Çiçek, proje kapsamında lise, ortaokul, ilkokul ve yetişkin olmak üzere 4 ayrı kategoride katılımcıların okudukları kitaplardan sınava gireceklerini kaydetti.Çiçek, yarışmaya başvuruların www.herkesonuokuyor.com internet adresinden yapıldığını söyledi.

Kahramanmaraş’ta 16-28 Mart tarihleri arasında 26 sınav merkezinde düzenlenecek sınav sonucunda dereceye girenlerin umre ve çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini dile getiren SEYDER Başkanı Ufuk Çiçek, “Yarışmada ilkokul öğrencileri ‘Sevgili Peygamberimizin Hayatı’, ortaokul öğrencileri ‘Gönüllerin Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’, lise öğrencileri ‘Şiddet ve Savaş Karşısında Nebevi Duruş Sulh Peygamberi’, yetişkinlerde ise ‘İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz’ adlı kitaplardan sorumlu olacaklardır. İl genelinde 24 bin kişinin yarışmaya kaydoldu. Peygamber Yolu Derneği’nin Türkiye genelinde ‘bu yarışmanın kaybedeni yok’ sloganıyla başlattığı ‘Herkes Onu Okuyor’ yarışması Kahramanmaraş büyük bir ilgi görmektedir. Yarışmanın Kahramanmaraş ayağını Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği olarak bizler yürütmekteyiz. ‘Herkes Onu Okuyor’ kampanyası kapsamında Kahramanmaraş’ta Onu okumayan kalmasın düşüncesiyle 24 bin aşkın kişinin Efendiler Efendisini okumasını hedefliyoruz. Peygamber Efendimizin (sav) daha çok tanınması ve onun çok ihtiyaç duyduğumuz rahmet yüklü soluklarının duyulması ve gönüllerde yer edinmesi amacıyla düzenlediğimiz yarışma yetişkinler, lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri ve olmak üzere dört kategoride yapılacaktır.”

Çiçek, konuşmasının sonunda; “Sınavlar salon ve online sınav olmak üzere iki farklı formatta ve kategorilere göre farklılık gösteren soru sayılarında ve sürelerde gerçekleştirilecektir. Birinci basamak sınavları ile il bazında dereceye giren katılımcılar belirlenerek ödüllendirilecektir. İkinci basamak sınavı ise İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Erzurum illerinde 28 Mart tarihinde saat 11:00’de salon sınavı şeklinde yapılacak olup bu sınava sadece illerde dereceye giren katılımcılar katılacaklardır. Bu sınav ile Türkiye genelinde dereceye giren katılımcılar belirlenerek tekrar ödüllendirileceklerdir” ifadelerine yer verdi.
Editör: Haber Merkezi