Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, "Angajmanımızın mesajı apaçıktır; bir ortak ve dost olarak Almanya güvenilirdir. Alman askerlerinin Kahramanmaraş'ta bulunması ittifaka bağlılığımızın ve ülkelerimiz arasındaki dostluğun tabii bir yansımasıdır" dedi.
Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından 'Active Fence Turkey' misyonu kapsamında Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan Alman Birliği'nin Komutanı Albay Marcus Ellermann'ın Türkiye'deki görev süresinin bu günlerde sona erdiği belirtildi. Albay Ellermann'ın bu vesileyle bugün Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ile bir araya gelerek, biten göreviyle ilgili izlenimlerini paylaştığı ifade edildi. Görevi devralacak olan Albay Bernd Stöckmann'ın tanıtıldığı görüşme sonrası Albay Ellermann şu açıklamayı yaptı:
"Geriye dönük olarak Türkiye'de çok enteresan ve hareketli aylar geçirdiğimizi söyleyebilirim. Türk dostlarımızın ve NATO'nun azimli destekleriyle Alman Patriot ekibini faaliyete hazır halde tutuyor ve böylece 'Active Fence' misyonu çerçevesinde Türkiye'nin savunmasına katkı sağlıyoruz. Özellikle olağanüstü işler yerine getirmiş olan ve halen getiren askerlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca yardımlarını esirgemeyen ve birçok anıyı paylaştığımız Kahramanmaraş'taki Türk dostlarımıza da teşekkür etmek istiyorum."
"'ORTAK OLARAK GELDİK, DOST OLARAK GİDİYORUZ' DİYEBİLMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM"
Albay Bernd Stöckmann, "Kahramanmaraş'taki misyonumuzun sonunda 'Ortak olarak geldik, dost olarak gidiyoruz' diyebilmek için burada çalışacağım. Misyonumuzu şekillendiren yapıcı ruhun yanı sıra, insanların dostane tavırları ve samimiyetleri de çok özel hususlardır" ifadesini kullandı.
Büyükelçi Eberhard Pohl ise, Albay Ellermann'a angajmanından dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. Kahramanmaraş'taki Alman askerlerinin Türkiye'yi koruduğunu ve böylece Türk-Alman ilişkilerine önemli bir katkı sağladıklarına işaret eden Pohl, "Angajmanımızın mesajı apaçıktır; bir ortak ve dost olarak Almanya güvenilirdir. Alman askerlerinin Kahramanmaraş'ta bulunması ittifaka bağlılığımızın ve ülkelerimiz arasındaki dostluğun tabii bir yansımasıdır. Albay Stöckmann'a Türkiye'deki görevinde başarılar dilerim" dedi.
Editör: Haber Merkezi