Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli'de, CHP'nin eğrilerini AK Parti'nin doğrularıyla değiştirerek kenti metropol bir şehre dönüştürdük" dedi.
Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanlığının Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Siyaset Akademisi kapsamında düzenlediği "Büyükşehir Modelinde Kocaeli Örneği" adlı bilgilendirme seminerine katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun ardından büyükşehir statüsü kazanan Kahramanmaraş'ta yöneticilere, hizmet ve deneyimlerini anlatan Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:
"Büyükşehir belediye başkanı kapris yapmayacak, kalenderliği ön plana çıkacak. Kavga etmeyecek. Ben 9 yıldır Kocaeli'de belediye başkanlığı yapıyorum. Yeri geliyor ben idare ediyorum, yeri geliyor onlar bizi idare ediyor. Bu güne kadar ilçe belediyeleriyle kardeş kardeş geçindik. Büyükşehir belediye başkanının biraz kucaklayıcı olması lazım. Büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanının isterse adım attırmaz ama bizim öyle bir şansımız yok. AK Parti kadrolarında asla böyle bir şey olamaz. Biz kendimizi hizmete odaklayacağız. Büyükşehirde, 'senin benim' yok 'bizim' var. Bizim olduğu zaman bereketli olur."
- Kocaeli'ne davet-
Kocaeli'nde CHP döneminde yapılan bazı çalışmalardan örnekler veren Karaosmanoğlu, "Kocaeli'de, CHP'nin eğrilerini AK Parti'nin doğrularıyla değiştirerek kenti metropol bir şehre dönüştürdük" diye konuştu.
Yönetici ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere her kesimden insanı
"Kocaeli Modeli"ni görmeye davet eden Karaosmanoğlu, görmenin 10 defa okumaktan daha kalıcı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Kocaeli, büyükşehir olduktan sonra gelişti ve kalkındı. Vatandaşımızın endişe duymasına gerek yok. İlk büyükşehir olduğumuzda bizde de bazı endişeler yaşandı. Sonra çalıştık, kalkındık ve bir endişe kalmadı. Biz büyükşehir öncesi halimiz Kahramanmaraş'tan çok da iyi değildi. Ekibimizle çalıştık ve Kocaeli'ni bir marka şehir yaptık.
Büyükşehir belediye başkanlarının yetkileri çok, iyi kullanılırsa şehrin hayrınadır, kötüye kullanılırsa da şehrin kötülüğüne olacaktır. Kahramanmaraş'ın da bunu en iyi şekilde vatandaşın hayrına kullanacağına gönülden inanıyorum."
- Recep Tayyip Erdoğan Belediyeciliği-
AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal da Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, Recep Tayyip Erdoğan Belediyeciliğinin yaşayan örneği olduğunu söyledi.
Belediyecilikte insana hizmetin önemini vurgulayan Ünal, "Recep Tayyip Erdoğan Belediyeciliğinin şu anda siyasette de devam eden temel bir özelliği var. Bu vatandaşın gözündeki sevinci mutluluğu gördüğünüz zaman dünyalar sizin olur. Bunun için mücadele edersiniz ve halka sevda ile aşkla bakarsınız. Bugün başkanımızda o alçak gönüllülüğün ve o hizmet erliğinin neleri nasıl değiştirdiğini gördük" dedi.
Konuşmaların ardından Ünal, Karaosmanoğlu'na yöresel ceviz oyma sandık hediye etti. Karaosmanoğlu da AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a vazo verdi. 
 
Editör: Haber Merkezi