Bakanlar Kurulu’nun afet riski taşıyan yerlere ilişkin yayımladığı genelgenin ardından Kahramanmaraş’ta Kıbrıs Meydanı üzerinde bulunan ve kamulaştırması yapılan 50 işyeri ile 72 konut ve ambar yıkılıyor. Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yıkımlara geçen yıl belediye pasajıyla başlandığını hatırlatarak, “Ne yaptık, orayı ortadan kaldırarak şu anda üzerinde bulunduğumuz güzel bir eser haline getirdik. Bu yetti mi, yetmedi. Hemen arkasından bugün burada yıkıma başlıyoruz ve 4 kat daha büyük olan bir meydanı şehrimize kazandıracağız. Dün gerçek olmayan, hayal edilemeyen şeyler bugün gerçekleşiyor” dedi.
Yerel hizmetleri götürmenin zorluğuna değinen Poyraz, yapılan kentsel dönüşümle de olası bir felaketin önlendiğini kaydetti. Poyraz, sözlerini şöyle tamamladı:
“Fincancı katırlarını ürkütmezsen iş yapamazsın. Bizde buraya iş yapmaya geldik. Allah’a hamt olsun, 10 yıl içerisinde çok güzel hizmetlere imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Ne zamana kadar sizden aldığımız emaneti son noktaya kadar taşıyacağız. Durmak yok diyoruz. Buradaki çalışmamızda da biliyorsunuz bakanlar kurulumuzdan bir karar çıkardık. Bunun altında 60 yıl önce yapılmış bir tonoz mevcuttu. 60 yıl önce yapılmış bir tonozdu iyi ki boşaltmışız. Allah korusun ciddi bir selde çok ciddi can kayıpları olabilirdi. Dolayısıyla bakanlar kurulumuzun afet riski taşıyan yerlerle alakalı değişim dönüşüm kapsamında yapmış olduğu genelge istikametinde biz de bu bölgeyi kamulaştırdık. Bedellerini fazlasıyla herkese verdik ve bugün yıkıyoruz.”
Vali Şükrü Kocatepe, Emniyet Müdürü Metin Aşık, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, iş makinelerinin binaları yıkmaya başlamasıyla son buldu.
Editör: Haber Merkezi