Kahramanmaraş’ta son iki ayda hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyir etmesiyle birlikte biri 5 yaşındaki çocuk olmak olmak üzere toplamda 10 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş'ta Temmuz ve Ağustos ayında, boğulma vak'alarında artış gözlendi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre; iki ay içinde il genelinde yaşları 5 ile 23 arasında 10 kişi boğuldu.

Boğulma vak'alarının biri Elbistan ilçesinde, dokuzu ise Kahramanmaraş’ta yer alan baraj göllerinde yaşandı. Son dört vak'a ise, Kılavuzlu Barajında meydana geldi.

Boğulma vak'alarındaki artış üzerine yazılı bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, aileleri uyardı. Açıklamada, "Sıcaklıkların artması ile birlikte ülkemizde ve ilimizde boğulma vakalarında artış meydana geldi. Yapılan tüm uyarılara rağmen, vatandaşlarımızın serinlemek amacıyla hiçbir güvenlik tedbirinin olmadığı barajlara ve göletlere girmeleri sonucunda, son iki ayda ilimizde bazı vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan birinin 5, diğerlerinin ise 12-23 yaş aralığında olması, oldukça dikkat çekici bir durum. İlimizde, çok sayıda baraj, gölet akarsu ve hizmete girecek olan sulama kanalı, serinlemek amacıyla suya giren vatandaşlarımız için ciddi bir risk oluşturmaktadır.

Vatandaşlarımızın yüzme ve serinleme ihtiyaçlarını baraj, gölet ve akarsularda değil, güvenlik tedbirlerinin alındığı Büyükşehir Belediyemizin ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün yüzme tesislerinde ve özel yüzme havuzlarında karşılamaları gerekmektedir. Söz konusu havuzlarda yüzme eğitmenleri eşliğinde, vatandaşlarımız bir yandan serinleme ihtiyaçlarını karşılarken, diğer yandan da spor yapma imkanı bulabilirler. Baraj, gölet, kanal, akarsu gibi yerlerde yüzmek; iyi yüzme bilenler için dahi son derece riskli ve sakıncalıdır. Anne-babalarımızın, hemen her gün ana haber bültenlerinde gördükleri boğulma vak'alarının kendi ailelerinde de yaşanabileceğini düşünerek, bu hususta çocuklarına gereken uyarıları yapmaları elzemdir” ifadelerine yer verildi.
Editör: Haber Merkezi