Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Kahramanmaraş Abdulhamithan Cami Vakfı Sportif ve Kültürel bir program kapsamında, genci yaşlısı hep birlikte spor yaptı.

Sabah namazı sonrası Kahramanmaraşlı gençlerle bir araya gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İbrahim Hilmi Karslı, duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gençlerin profesyonel antrenörler eşliğinde sabah sporu yapmasını izleyen İl Müftüsü Muhammet Gevher ve Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, bu tür etkinliklerin gençlerin camiyle olan bağlarını kuvvetlendireceğine dile getirdiler.

Hemen hemen tamamı gençlerden oluşan cami cemaati, ‘İslam Tarihi’ konulu 20 dakikalık sinevizyon gösterisini ardından sonra Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler eşliğinde jimnastik hareketleri yaptılar.

Yaşça büyük olan cami cemaatin ihtiyar üyeleri ise, zor olsa da gençlere ayak uydurmayı başardı. Program sabah sporunun ardından katımcılara çay ve simit ikramının ardından son buldu.

Abdulhamithan Camii Vakfı'nın düzenlediği programlarının 14 hafta süreceğini belirten Cami İmam Hatibi Ömer Faruk Şirikçi, “Genç yaşlı herkesi pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri sabah namazıyla başlayacak programa davet etti. Programımız sabah namazıyla başlıyor, kültürel içerikli sinevizyon gösterisinin ardından sabah sporu geliyor. Sporumuzu yaptıktan sonra çay ve simit ikramımız oluyor. Akabinde herkes günlük hayatına devam ediyor. Bu etkinliklerin amacının gençleri camiyle buluşturmak. Bu konuda velilere de fedakarlık düşmektedir. Alın çocuğunuzu, gelin camiye, hem ailecek bir şeyler paylaşmış olursunuz, hem de gençleriniz camiyle buluşmuş olur” dedi.

Programa, Güreş Eğitim Merkezi, Türkiye Güreş Milli Takımı Yıldızlar Kampı, Kahramanmaraş Yıldızlar Futbol Takımı sporcuları, Ali Şirikçi Öğrenci Yurdu ile Genç Ufuk Derneği öğrencilerinin katıldı.
Editör: Haber Merkezi