Kahramanmaraş’ta Tematik Dondurma Parkı kuruluyor. Kahramanmaraş’ın zengin gastronomi kültürünün izlerini taşıyan Maraş dondurması, bugün şehrin en önemli simgesi ve en güçlü markası haline geldi.

Geçtiğimiz günlerde Maraş Dondurması’nın coğrafi tescilini alan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Tematik Dondurma Parkı kuruyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir proje kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) desteği ile yapılacak Tematik Dondurma Parkı, dondurma sektörünün şehrin turizmine ve ekonomisine sağladığı katkının güçlendirilmesini hedefliyor.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız projenin destek sözleşmesini birlikte imzalayarak projeye start verdiler.

Proje kapsamında, KAFUM Fuar Merkezi’nin güney cephesinde yer alan 3 bin m2 alanda Tematik Dondurma Parkı kompleksi inşa edilecektir.

Park içerisinde, dondurma üretimi aşamalarının çocuklara, gençlere ve ailelerine uygulamalı olarak sergileneceği üretim bölümleri, Maraş Dondurması’nın ana hammaddesi olan keçi sütünün elde edilmesi noktasında keçilerin yaşayacağı hayvan yaşam alanı, salep bitkisinin tanıtımı için kurulacak olan ekim alanı, dondurma figürlü oyun grupları, dondurma seklinde dondurma satış kulübesi, yetişkinler için kafeterya ve hediyelik eşya satış yeri gibi birimler yapılacak.

Proje hakkında bilgi veren KMTSO Başkanı Serdar Zabun, “150 yıllık damak zevki ve gurur kaynağımız olan Maraş Dondurması’nın coğrafi işaretini alarak en büyük değerimizi taçlandırmıştık. Bu bizim için çok önemli. Her bir Kahramanmaraş ferdi için büyük bir gurur, farklı bir heyecan. Bugün de Maraş Dondurmasının gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak üzere Tematik Dondurma Parkı Projemizin çalışmalarına başlıyoruz. Bu projeyle, çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerinin hem eğlenip hem de Maraş Dondurması’nın üretim, hazırlanış, sunum vb. aşamaları ile ilgili bilgi birikimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Projeyi uygulayacağımız alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce bu projeye tahsis edildi. Bu itibarla, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ediyorum. Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’ın tanıtımına ve turizm gelirlerine katkı sağlaması hedeflenen Tematik Dondurma Parkı Projesi, aynı lokasyonda yapılması düşünülen Dondurma Vadisi Ana Projesi’nin de bir parçasını oluşturuyor.

Editör: Haber Merkezi