AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Çözüm süreci sonunda halkın hepsini, hep birlikte kazanmış olacağız. Millet olma şuurunu yeniden tesis etmiş olacağız. Bütün bunlar bu şekilde gelişeceği için de eski Türkiye’nin ruhuna El Fatiha diyeceğiz” dedi.
Prof. Dr. Kurtulmuş, Kahramanmaraş’ta “Çözüm Süreci ve Gerçekler” konulu konferans verdi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta, terörün Türkiye’ye verdiği zararı, ekonomik, sosyal ve kültürel etkilerini anlatan Kurtulmuş, toplumsal barışın yeniden tesis edilmesiyle ülkenin geleceğe emin adımlarla yürüyeceğini belirtti. Çözüm sürecinde bu konunun bir siyasi risk ve rant olarak değerlendirilmemesi gerektiğinE işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:
“Bu hepimizin sorunu, Türklerin, Kürtlerin, sağcıların, solcuların şu partiye oy verenlerin, bu partiye oy verenlerin. Ne tek başına AK Parti’nin sorunu, ne tek başına başka bir partinin sorunu. Bu 75 milyon Türkiye’nin sorunu. Nasıl çözeceğiz? Önce bu işi ne bir siyasi risk olarak göreceğiz ne de siyasi bir rant olarak göreceğiz. Yani burada ‘Bunu çözmeye kalkarsak şöyle bir siyasi risk olur’ diye endişeyle hareket etmeyeceğiz. Bu iktidarın sorunu. Şunu açık bir şekilde söylemek isterim. Gerçekten Sayın Başbakanımız ‘bedeli ne olursa olsun bu sorunu çözmeye hazırız’ diyerek büyük bir kararlılıkla bu süreci başlatarak Türkiye için önemli bir adımın atılmasına neden olmuştur. Hükümetin üstüne düşen riskten kaçmamaktır. Muhalefetin üstüne düşen de buradan hiçbir şekilde rant elde etme telaşında olmamaktır. Bu sorun çözülürse ya da çözülmezse buradan hiçbir partiye ne bir puan gelir ne bir puan gider. Hiç kimse, muhalefet partilerinin de bu işi bir rant meselesi olarak görmemelerini temenni ederiz. Böyle olmasını talep ederiz.”
“BİR SORTİNİN BEDELİ BİR SAĞLIK OCAĞI”
Terör nedeniyle Türkiye’nin görünen rakamlarla 350 milyar dolar kaybettiğini anımsatan Kurtulmuş, sosyal boyutlarıyla bu zararın katbekat olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, “Şimdi hep şunu duyduk. ‘Falanca yerdeki üstteki uçağımız kalktı, falanca falanca yerleri bombaladı geri döndü.’ Herhangi bir bombalamada, herhangi bir teröristi öldürmese, herhangi önemli bir şey olmasa bile arkadaşlar bir uçağın kalkıp bir yeri bombalayıp gelmesinin maliyeti orta büyüklükte bir sağlık ocağının kaba inşaatının maliyeti kadar. Kaç sorti yapıldığını düşünün maliyeti siz çıkartın” diye konuştu.
Türkiye’de terörün bitmesini istemeyenlerin başında faiz lobisinin geldiğine dikkat çeken Kurtulmuş, “Çünkü faiz lobisi Türkiye’nin riski arttığı zaman, terör dolayısıyla riski arttığı zaman çok kolay faizden para kazanıyor da onun için bu kaymaklı kadayıfın bitmesini istemezler. Ama maalesef terör olmasaydı, bu kadar yüksek faiz ödemeyecektik, bunların hesabını yapın 30 yılda kaç yüz milyar dolar ettiğini siz hesap edin” ifadelerini kullandı.
“ESKİ TÜRKİYE’NİN RUHUNA EL FATİHA”
Geçmişte milletle birlikte hareket etmeyen bir takım güçlerin terörün bitmesini istemediğini savunan Kurtulmuş, sorunun çözümüyle birlikte yeniden kadim millet olunacağını söyledi. Kurtulmuş, “Sorunun çözümüyle birlikte halkın hepsini, hep birlikte kazanmış olacağız. Millet olma şuurunu yeniden tesis etmiş olacağız. Bütün bunlar bu şekilde gelişeceği için eski Türkiye’nin de ruhuna El Fatiha diyeceğiz. Eski karanlık Türkiye’nin o kirli pasaklı işlerini oynayacak olan adamlar, bir daha oynayacak alan, bir daha oynayacak meydan bulamayacaklar” şeklinde konuştu.
Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Kurtulmuş, “Millet istediği için bu sorun çözülüyor” diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Son söz olarak şunu söylemek istiyorum. ‘Hangi ülkeler istediler de bu barış süreci oluyor, dışarıdan ne aldınız ne verdiniz, ne pazarlık yaptınız’ diyorlar. Bunu çok açık bir şekilde söylüyorum. Aziz milletimiz istediği için bu çözüm oluyor. Eğer bu aziz millet çözüm istemesin. Biz çözüm sürecinde adım atamayız.”
Programa, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, teşkilat mensupları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Geceyi Kahramanmaraş’ta geçirecek olan Kurtulmuş, yarın da iş adamlarıyla bir araya gelecek.
Editör: Haber Merkezi