CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Durdu Özbolat, "CHP olarak sadece Kahramanmaraş ve Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde örgütlenmemiz gerekiyor" dedi.
Özpolat, il başkanlığında partisine katılım töreninde yaptığı konuşmada, bir çok partide milletvekili adayı olmuş, il ve ilçe başkanlığı görevlerinde bulunmuş, partilerine oy vermemiş insanların CHP'ye katıldığını söyledi.
CHP'nin Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü görevinde bulunduğunu hatırlatan Özpolat, CHP'nin bu güne kadar ihmal ettiği bir alanda göreve başladığını belirterek, şunları kaydetti:
"Yurt dışında yaşayan 5,5 milyon vatandaşımız bugüne kadar oy kullanamadı. ya da kullandığı oylar yansımadı. 2 milyon 800 bin vatandaşımızın önümüzdeki seçimlerde oy kullanmasına ilişkin yasal düzenleme bittikten sonra, yurt dışında örgütlenmeye başladık. Almanya, Avusturya ve İsviçre başta olmak üzere 6-7 ülkede örgütlenme çalışmasına katıldım. CHP olarak sadece Kahramanmaraş ve Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde örgütlenmemiz gerekiyor."
Kahramanmaraş'ta CHP'ye katılımların meyvesinin önümüzdeki günlerde alınacağını ifade eden Özpolat, CHP'nin Kahramanmaraş'ta oyunu artırması ve belediyelerde söz sahibi olması için elinden gelen gayreti göstereceğini kaydetti.
CHP İl Başkanı Esat Şengül de partiye katılımlarla birlikte ülkenin aydınlığa kavuşacağını ifade etti.
Konuşmaların ardından Özpolat, CHP'ye katılan 150 kişiye parti rozeti takarak, teşekkür etti.
 
Editör: Haber Merkezi