Fidan Akkaya Coşgan, Ankara’da mimar olarak çalışırken baba ocağı Türkoğlu ilçesine dönüp siyasete girdi. Hedefi ilçede partili kadın sayısını arttırmak.

Mimar Fidan Akkaya Coşgan, siyaset için tersine göç gerçekleştirdi. Ankara’da mimar olarak çalışan Coşgan, baba ocağında siyaset yapmak için Türkoğlu ilçesinde döndü ve CHP’nin ilçe başkanı seçildi. Böylece Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştirdi.

Hürriyet’in haberine göre, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Kahramanmaraş’ta bir kadın, ilçe başkanı olarak görev yapacak. 6 yaşındaki oğlunu yanına alarak Türkoğlu ilçesine yerleşen Coşgan, hem mesleğini hem de ilçe başkanlığı görevini yürütme planları yapıyor.

82 delegenin 50’sinin oyunu alarak seçildi

Bir zamanlar dedesi ve babasının üstlendiği göreve seçilen Coşgan, “Çocukluğum parti arabalarında ve kongrelerde geçti. Ne zaman seçim olsa ve evin önünden parti konvoyu geçse hemen biner, o coşkuya katılırdım” diye anlatıyor heyecanını.

Coşgan’ın kongre yarışı da ilginç. Coşgan’ın iki erkek rakibi kendisine karşı ittifak yapıyor. Coşgan buna rağmen 82 delegenin 50’sinin oyunu alarak seçimi kazanıyor. 

İlçede partili kadın sayısının iki elin parmağını geçmemesinden yakınan Coşgan, “Kadın elinin değdiği yer güzelleşir. İlçe binasını taşıyarak gençlere ve kadınlara özel odalar yaptıracağız. Gençlere yönelik parti içi eğitim çalışmaları yapacağız. Bize bilgili, okuyan gençler lazım” diye anlatıyor.

Babasıyla yarışıyor

Coşgan, “Partililerimiz her konuda fikir sahibi olmalı ve bilgisiyle tartışabilmeli. Gençler partiye geldiklerinde ders çalışabilsin, üyelerimiz kütüphaneden kitap alsın ve günlük gazeteleri okusun” diyor.

Coşgan babasıyla yarışıyor. Asıl hedefi de ilçede üye sayısını, babası ilçe başkanıyken olan rakamların üzerine çıkarmak.

Editör: Haber Merkezi