banner479

Kahramanmaraş'ta 8 Ayda 157 Olay Delillendirilerek Çözümlendi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ayda 157 olayı delillendirerek çözülmesini sağladı

Kahramanmaraş'ta 8 Ayda 157 Olay Delillendirilerek Çözümlendi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ayda 157 olayı delillendirerek çözülmesini sağladı

16 Ağustos 2013 Cuma 09:15
468 Okunma
Kahramanmaraş'ta 8 Ayda 157 Olay Delillendirilerek Çözümlendi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ayda 157 olayı delillendirerek çözülmesini sağladı.
 Sır cinayetler, yaralamalar, kurşunlamalar ve her türlü olaylar profesyonel ekipten kaçmıyor. Ekipler, 19 Mayıs'ta boğularak öldürülen Lütfü Taşgetiren'in katil zanlılarını parmak izinden bulunmasını sağladı.
Hırsızlık, cinayet, trafik kazası, yangın, boğulma gibi olaylar başta olmak üzere tüm olaylarda saha ekiplerine teknolojik bakımdan destek veren Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, 2013 yılının 8 ayında 1031 olaya gitti. Bu olayların 145 tanesi parmak izinden 8 tanesi balistik veya DNA'dan 4 tanesi ayak izinden toplam 157 olay çözüldü. Diğer olaylar ise çözüm gerektirmeyen olaylar olarak kayıtlara geçti.
Olay yeri incelme ekipleri, özellikle 'Her iz bir temas bırakır' felsefesi ile olayları aydınlatmaya çalışıyor. Gelişen teknoloji ile ortalama 40 yıl öncesinin parmak izlerinin bulunduğu düşünülürse, hiç bir olayın faili meçhul kalmayacağı biliniyor. Özellikle cinayet olaylarının çözümünde dedektiflerin en büyük yardımcısı CSI olarak bilenen olay yeri inceleme ekipleri oluyor. Ölümlü trafik kazalarında, boğulmalarda ve her türlü olaylarda bu ekiplerin rolü çok büyük.
Kahramanmaraş polis teşkilatının ödül almış birimlerinden olan Olay Yeri ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle çözülemeyen cinayetlerde maharetini konuşturuyor. Cinayet mahalinde ve etrafında maddi delil bulan ekipler, dedektiflere kriminal anlamda büyük katkı sağlıyor. Ekipler, özellikle 2008 yılında kaybolan ve mayıs ayında gömüldüğü yerde bulunan Orhan Çiftçi'nin kemiklerini incelemişti. "Kayıp Nefes" adı verilen operasyonda, olay yeri polisi, büyük titizlikle çalışarak olayı kiriminal anlamda çözmüştü.
Olay yeri inceleme polisi, vatandaşın evinde gerçekleşen hırsızlık olayında, vatandaşın polisi aramadan önce hırsızlık mahallinde temizlik yaptığını bu durumun işlerinde zorluk yaşattıklarını belirtti. Türk halkının misafirperver olduğunu ancak olay yerinde hırsız veya hırsızlara dair izin silinmemesini isteyen polisler, zanlıya daha çabuk ulaşılması için olay yerinin olduğu gibi bırakılmasının şart olduğunu söylediler.

İHA

Son Güncelleme: 16.08.2013 09:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner471

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373