Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Kral Tekstil A.Ş, Nevşehir'in Kozaklı ilçesine 896 oda kapasiteli termal yatırımına başladı.
Kentte, 1989 yılından bu yana tekstil sektöründe üretim yapan Kral Tekstil, turizm alanında yapacağı projenin çalışmalarında ilk adımı attı.
Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde inşa edilecek olan Kral Termal'de 896 oda bulunacak. Farklı fiyat seçeneklerinin bulunduğu projenin ilk etabının bir yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor.
Kral Termal Yönetim Kurulu Başkanı Metehan Kral, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesisin 129 bin metrekare alan üzerine kurulacağını belirtti. Bu alanda bir ilki başarmak istediklerini anlatan Kral, şunları kaydetti:
"Ülkemizde böyle bir tesis yok. İnşallah yakın bir tarihte bu projeyi Türkiye'ye kazandırmış olacağız. Termal tesisi 896 odadan oluşuyor. Bunun içerisinde 856'sı apart şeklinde geri kalan 40 tanesini VIP oda olarak planladık. Tesiste yarıca, sosyal yaşam alanları, 12 açık ve kapalı termal havuz var."
Odaların hisseli gayrimenkul şeklinde pazarlanacağını dile getiren Kral,
"Türkiye'ye termalin kalitesini anlatmak istiyoruz. Pazarlama konusunda Türkiye'yi yedi bölgeye ayırdık. Burası çok özel bir yer. Özellikle sudaki radon gazı ayrıcalığı var. Çok büyük yatırımı hayata geçireceğiz. Burası Türkiye'nin tam orta noktasında olduğu için bütün bölgelere hemen hemen eşit mesafede" dedi.
Termalde şehir lüksüyle tatil lüksünü birleştirdiklerini anlatan Kral, fiyatların ise 7 bin 900 TL'den başladığını ve oda büyüklüğüne göre de bunun değiştiğini vurguladı.
Hedef kitlelerinin ilk etapta Türkiye olduğunu ifade eden Kral, "Proje bittiğinde burası sağlık ve yaşam vadisi olacak. Bu anlamda tabi ki yurt dışına pazarlama çalışmamız olacak. Özellikle Dubai ve Arap ülkelerine yönelik girişimde bulunacağız." şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi