Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarından olan Kahramanmaraşlı siyasetçiler ve BBP eski Genel Başkan Yardımcıları Remzi Çayır ile Haşim Yanar, Milli Yol Hareketi isimli yeni bir parti kuruyor.

Maraş Pusula’nın haberine göre, Çoğunluğunu Büyük Birlik Partisi’nden ayrılanların oluşturduğu 'Milli Yol Hareketi' isimli yeni oluşum, Türkiye genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 İllerde istişare toplantıları düzenleyen Türk siyaset tarihinin yeni oluşumu, Ankara-Ulusta genel merkez binasını da hizmete açtı. Parti’nin liderliğini ise Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarından olan Kahramanmaraşlı siyasetçi ve BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır yapıyor.

Remzi Çayır, eski partisi BBP’den 2018 yılı Kasım ayında istifa etmişti. Çayır’ın yanında yine Kahramanmaraşlı BBP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı olan Haşim Yanar’da bulunuyor.

 Büyük Birlik Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Haşim Yanar, 15 Kasım 2018 tarihinde görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Yeni partiyle ilgili konuşan Remzi Çayır, “Biz normal herhangi bir siyasi hareket değiliz. Biz Muhsin Yazıcıoğlu'nun yarım bırakmış olduğu bir hikaye var. Biz yüz yıllık ezberi bozmak için yola çıkıyoruz.” Dedi

Yalın, sade ve anlaşılır bir dilde parti tüzüğü hazırlamaya devam ettiklerini, tüzük içinde öncelikle delege saltanatına son vereceklerini, parti genel başkanı, il, ilçe,ve belde başkanları ,milletvekili adaylarını direk parti üyelerinin belirleyeceğine dikkat çeken Remzi Çayır, partide söz sahiplerinin direk üyeler olacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi