Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, üyelerin talebi doğrultusunda 1 Ekim'de yapılacak olağan genel kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ticaret Borsası binasında basın toplantısı düzenleyen Balsuyu, görev süresi içerisinde yapılan faaliyetleri ve yeni dönemdeki projelerini hakkında bilgi verdi.

Göreve geldikleri günden bu yana Kahramanmaraş için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Balsuyu, şöyle konuştu:

"Görev yaptığımız süre boyunca Kahramanmaraş'a en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştık. Görev yaptığımız sürede Kahramanmaraş tarhanasının tescilini yaptırdık. Kahramanmaraş'ta tarhanacılık bir sektör oldu. Bunda büyük yapımız oldu. Bunun yanı sıra her yıl Odalar ve Borsalar Genel Kurulu'da stant açarak Kahramanmaraş'ın ürünlerini tanıttık. Bu stantlarımızda Kahramanmaraş yöresel ürünleri olan tarhanasını, biberini, dondurması, çörek ve fıstık ezmemizi tanıtarak ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefledik. Bunların dışında laboratuvarlarımızda hizmetlerimiz devam ediyor. Pamuk, Buğday, Mısır, biber, süt ve süt ürünleri laboratuvarı şu anda hizmet veriyor. Üyelerimize daha iyi hizmet vermek için yeni laboratuvarlar açma çalışmalarımız devam ediyor."

Pamuk ürününün ekim alanının artırılması için çalışmalar yaptığını ifade eden Balsuyu, "Pamuk ürünlerinin ekim alanlarını artırmak için yaptığım çalışmalar neticesinde 'Ulusal Pamuk Konseyi' ikinci başkanlığına getirildim. 2017 yılında pamuk üretiminde son 10 yılın en yüksek üretimine kavuşacağımızı ümit ediyorum." diye konuştu.  

Editör: Haber Merkezi