Kahramanmaraş Platformu ve Sosyal Toplum Kuruluşları (STK) İstanbul'da yaşanan terör saldırılarına ve Halep’te yaşanan katliamlara karşı tek yürek oldu.

Kahramanmaraş Özel İdare binası önünde bir araya gelen Sosyal Toplum Kuruluşu üyeleri, AK Parti İl Başkanı Avukat Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Platform Başkanı Avukat Yusuf Bülbül ve çok vatandaş buradan Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü. 

Kahramanmaraş Platformu Başkanı Avukat Yusuf Bülbül, burada, yaptığı açıklamada terörü ve Halep'teki katliamı lanetleyerek, “Bugün burada vatanımızı milletimizi kardeşliğimizi ve huzurumuzu hedef alan alçak ve hain terör saldırılarını lanetlemek için toplanmış bulunuyoruz. Hain ve alçak terör örgütü PKK ve onun destekçisi küresel güçler bir kez daha gencecik fidanlarımızı yiğit ve kahraman polislerimizi şehit ettiler. Bu alçakça ve haince saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetliyor, şehit polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet şehitlerimizin kederli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ancak eli kanlı terör örgütü ve onun açık ve gizli destekçileri iyi bilmelidir ki, polis ve askerlerimizi şehit ederek masum sivil halkı öldürerek kalleşçe pusular kurarak ve kan dökerek asla amaçlarına ulaşamayacaklar" dedi.

200 kilometre uzaklıktaki Halep'ten hala çığlıkların yükseldiğini ifade eden Bülbül, şöyle devam etti:
"Görülmemiş bir vahşet yaşanıyor. Küresel terörizm 6 yıldır kardeşlerimize bombalar yağdırıyor. Biz biliyoruz ki Halep'te patlayan bombalarla İstanbul'da patlayan bombalar aynıdır. Biz biliyoruz ki orada hunharca, acımasızca, vahşice katledilen masum ve mazlum halkların tek umudu Türkiye’dir. Biz biliyoruz ki Halep düşerse sıra İstanbul'a gelecek. Biz biliyoruz ki İstanbul'u savunması Halep’ten, Gazze’den Bağdat'tan Musul'dan başlar. İşte bu yüzden mazlumlara umut zalimlere ve alçaklara korku vermek için küresel terörizmin karşısında bir olacağız iri olacağız diri olacağız."

Etkinliğe katılanlar, gıyabi cenaze namazından sonra alanda bulunan polislere çiçek verdi.
Editör: Haber Merkezi