Kahramanmaraşlı kadınlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Kadına şiddete hayır" etkinliğinde sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. 
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yöneticilerinden Ebru Esma Kanlıdere, "Bu anlamlı günde kadına şiddete farkındalık oluşturmak için yapılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin bu etkinliğine ses vermek, omuz vermek için bugün buradayız” dedi.
AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç ise insanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü bir şiddete maruz kaldığı bir çağın kadınları olduklarını ifade ederek, "Yaşamımızın her alanı hak ve adalet mücadelesiyle geçmektedir. İçinde bulunduğumuz çağın olumsuz özelliklerine inat kadınlar olarak dünyayı güzelleştirmeye yönelik çabalarının kaynağı yine de biz olacağız” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise kadına yapılan her saldırının tüm insanlığa ve inançlarımıza yapılan bir saldırı olduğunu ifade ederek, “Tüm dünyada kangrenleşmiş bir sorun, kitlesel bir hastalık haline dönüşmüş kadına şiddet konusuna dikkat çekmek, bir farkındalık oluşturmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Her şeyden önce bir birey olarak insan onuruna aykırı, toplumun huzur ve refahına engel olan bu sorunla mücadele etmek, şiddetin karşısında durmak ve çözüm yolları üretmek zorundayız. Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadın bütün bu vasıflardan önce bir insandır.
İnsanda eşrefi mahlukattır. Yaratılmışların en şereflisidir. Burada kadın ya da erkek demiyoruz, insan diyoruz. Bu nedenle kadına kalkan her el insanlığa kalkmıştır. Onun onuruna, haysiyetine yapılan her saldırı tüm insanlığa ve inançlarımıza yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi