Kahramanmaraş'ta, okullarda 9 ay süreliğine istihdam edilecek 579 kişilik kontenjana 11 bin 821 kişi başvurdu. Noter huzurunda yapılan kura çekimi sırasında izdiham yaşandı.

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü'nün, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, kentteki okullarda 9 ay süreliğine 290'ı merkezde çalıştırılacak 579 kişinin istihdam edileceğini duyuruldu. Başvuruların duyurulmasıyla İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluşturanlar müracaatta bulundu. Başvuruda bulunanların sayısı 11 bin 821 kişiyi bulunca noter huzurunda kura çekimine gidildi ve her ilçe için ayrı ayrı kura töreni düzenlendi. Dulkadiroğlu İlçesi'ndeki okullarda istihdam edilecek 100 kişinin belirlenmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kura törenine katılanlar izdihama yol açtı. Kuraya katılacak bin 939 aday bir süre içeri girebilmek için kapının açılmasını beklerken, zaman zaman tartışma yaşandı. Kapının açılmasıyla birlikte herkes aynı anda içeri girmek isteyince izdiham yaşandı. Başvuranların çoğunluğunun kadın olması dikkat çekti.

İŞKUR yetkilileri, il genelinde iş alınacak olan 579 kişinin yüzde 20'sinin şehit yakını, gazi, eski hükümlü, engelli, uzun süre işsizlik gibi dezavantajlı gruptan oluşacağını ve bu kişilerin kuraya girmeden işe alınacağını belirtti.
Editör: Haber Merkezi