Kahramanmaraş'ta hastalık tespit edilen 470 dekar alanda 5 yıl süre ile Patates üretimi yasaklandı.

Konu ile ilgili Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde bazı bölgelerden alınan numunelerde hastalık tespit edilirken bu kapsamda karantina altına alınan yerlerde patates ekimi yapılmadığı belirtildi.

Yasaklama ve karantina alanın her yeri kapsamadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde patates üretim alanları ile ilgili olarak; üreticilerimizi tereddüte düşüren birtakım bilgiler paylaşıldığı görülmektedir.

Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin 06.02.2019 tarihinde yapmış olduğu açıklamada İlimizinde içinde bulunduğu Ülkemiz genelinde 25 ilde Ralstonia solanacearum etmeni ile bulaşıklık tesbit edilen 141 bin 650 dekar alanda, hastalık etmeninin temiz alanlara yayılmasının engellenmesi için karantina tedbirleri kapsamında sadece bulaşık alanlar ve yakın çevresindeki alanlarda 5 yıl süre ile patates ekimi yasaklanmıştır.

Söz konusu etmenle ilimizde bulaşıklık tespit edilen sadece 470 dekar alan üzerinde 5 yıl süre ile solaneceae familyasına (patates, patlıcan, domates, biber) ait türlerin üretimi yasaklanmış olup, diğer üretim alanlarımızın tamamında, patates üretimi açısından herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir"

Editör: Haber Merkezi