Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan,  eğitimcilerin önemine değinerek “Bizler eğitimciyiz ve bizim ham maddemiz insan. Dolayısıyla eğitimciler olarak toplumun geleceği bizlerin ellerinde şekillenmekte ve yoğrulmaktadır. ”dedi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Afşin’de okul müdürleriyle birlikte istişare toplantısı düzenledi.

Afşin Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen istişare toplantısına Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Kahramanmaraş Milli Eğitim Şube Müdürleri, Afşin Milli Eğitim Şube Müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Geleceğin kendi ellerinde şekillendiğinin altını çizen Milli Eğitim Müdürü Alkan, “Yeni yönetim modelinde, liderlik sadece doğuştan değil aynı zamanda yenileyendir. Hatta liderliği kendisine liderlik yapmasına fırsat verilmesi olarak değerlendiriyoruz. Bizler eğitimciyiz ve bizim ham maddemiz insan. Dolayısıyla eğitimciler olarak toplumun geleceği bizlerin ellerinde şekillenmekte ve yoğrulmaktadır. Bizim mesleğimizin kutsallığını ve değerini tekrar tekrar anlatmaya gerek yok.  Son zamanlarda mesleğimiz konusunda maksatlı veya kasıtlı bir takım şeyler çıkarılıyor ama bizim yaptığımız işin, eğitim ve öğretimin çok değerli olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. Bizim mesleğimizi kesinlikle parayla değerlendirilecek ve para kısmına indirgenileçek bir meslek değil. Hiçbir mesleğin diploması saygı değer veya saygın değildir. Saygı hak ediştir. Saygı yaptığımız işin güzelliği, önemi ve aynı zamanda o işi icra eden kişi saygındır. Saygı değer olan o işin icra biçimidir, o işi icra eden kişidir. Dolayısıyla biz böyle güzel bir işi icra ediyoruz.” dedi.

‘Eğer bir toplum iyi insanlarla dolarsa bunun şerefi biz eğitimcilerin olacaktır. Eğer bir toplum kötü insanlarla dolarsa bunun vebali de gene biz eğitimcilerin olacaktır’ diyen Müdür Alkan, “Ensesine dokunarak benim oğlum, benim kızım öğretmen olacak, avukat olacak bu olacak şu olacak diye evimize neşe katacak çocuklarımız öyle bir zaman geldi ki şimdi bizlerin hoşuna gitmeyecek davranışlar içerisine gridirler. Dağa çıkıyorlar, sokakta ailesini perişan eden davranışlar sergiliyorlar. Ne oldu ki böyle oldu?  Bir kulağına ezan diğer kulağına gamet getirdiğimiz çocuklarımız neden böyle oldu diye düşünmemiz gerekmektedir. Eğer bir toplum iyi insanlarla dolarsa bunun şerefi biz eğitimcilerin olacaktır. Eğer bir toplum kötü insanlarla dolarsa bunun vebali de gene biz eğitimcilerin olacaktır. Biz eğitimciler olarak vebale değil, şerefe talibiz. Bundan dolayı işimiz çok önemli, işimiz çok ağır ve sorumluluğumuz çok fazladır. Bu sorumluluk içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. “ şeklinde konuştu.

Müdür Alkan konuşmasını şöyle tamamladı:

“Okullarımızda bir çok öğretmen arkadaşımız varken bir tane idareci müdür arkadaşımız var. Bir okul müdüründen sorulur ve müdürü ile değerlendirilir. Bir okula öyle bir müdür getirirsiniz ki bulunduğu yerin çehresini değiştirebilir. Bizler eğitim liderleriyiz. Eğitim liderleri okulu yöneten, ekip ruhuna önem veren ve ekibiyle birlikte hareket eden kişidir. Herkes görevini iyi yapmalı ve takım ruhu içerisinde başarıyı yakalayalım.

Program soru-cevap şeklinde son buldu.

Editör: Haber Merkezi