Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş milletvekili listesinin en dikkat çeken isimlerin başında gelen Enerji Bakanlığı Yatırım Daire Başkanı Aziz Kömürcü, Kahramanmaraş’ın enerji sektörü açısından önemli bir noktada olduğunu söyledi.

ENERJİDE YATIRIMLAR SÜRMELİ

Enerji Bakanlığındaki başarıları ile dikkat çeken Kömürcü, Kahramanmaraş’ın enerji sektöründe ileri noktalara geleceğini vurgulayarak “Öncelikle Kahramanmaraş, gerçekten de geçmişten bugüne enerji sektöründe öncü bir bölge konumundadır. Hidrolik kaynaklar, güneş enerjisi ve termik santraller Kahramanmaraş açısından önemli bir yere sahiptir.  Şu an ülkemizdeki enerji santrallerinin toplam kurulu gücü yaklaşık 104 bin 105 bin Megavat civarındadır ve bu değerin yaklaşık yüzde 7-8’ine tekabül eden kısmı Kahramanmaraş'ta kuruludur. Bu da Kahramanmaraş'ın enerji sektöründe önemli rolünü ortaya koymaktadır. Tabi ki bu çok daha ilerilere taşınabilir. Kahramanmaraş’ta önemli miktarlarda linyit kaynaklarımız, rezervlerimiz var. Bu kaynakların bir an önce ülke ekonomisine kazandırılması son derece önemlidir.

Ayrıca enerjide dışa bağımlılığının azaltılması konusunda yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi oldukça kritiktir. Kahramanmaraş yenilenebilir kaynaklar açısından yüksek güneşlenme süresi ile hidrolik kaynaklar dışında güneş enerjisi için de önemi yüksek olan bir bölgedir. Şehrimizin bu özelliğini ise özellikle bölgedeki sanayiciler mümkün olduğu kadar değerlendirmektedir. Yani Kahramanmaraş’ın enerji sektöründe ileri noktalara geleceğini düşünüyorum” dedi.

“YATIRIMCI İLE BÖLGE HALKI EL ELE VERMELİ”

Kahramanmaraş’taki yatırımcı ve sanayicilere kolaylık sağlanması gerektiğini de ifade eden Kömürcü, “Bu bölgedeki enerji tesisleri tamamen yerli kaynaklarla kurulmuş tesisler. İlimizdeki yakıtımız belirli, güneşimiz belirli, hidrolik kaynaklarımız belirli, yani buradaki üretilen enerji yerli kaynaklar kullanılarak ekonomiye kazandırılıyor.  Enerji üretimi açısından bölgemizin potansiyelinin daha fazla olduğunu biliyoruz. Bölgemiz, enerji üretimi açısından kapasite tahsisi yapılarak daha da ön plana çıkar. Şu anda bu bölgede güneş santralleri daha çok sanayi kuruluşlarımızın kendi öz tüketimlerini karşılama noktasında kuruluyor. Üretimin lokomotifi sanayiciler için daha da güzel imkânlar sunmak lazım. Burada sanayicimize, yatırımcımıza kolaylıklar sağlamak lazım. Önümüzdeki süreçte de bu konuda ciddi çalışmalar olacağını düşünüyorum. Sanayici, yatırımcı ve bölge halkımızla birlikte el ele vererek daha başarılı işlere imza atacağımızı, Kahramanmaraş’ı çok daha güzel yarınlara taşıyacağımızı düşünüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi