Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü görevini 2,5 yıldır yürüten Mustafa Aydın, son yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Görev süresi içerisinde öncülük ettiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Aydın'ın yerine Kırşehir Emniyet Müdürü Metin Aşık getirildi.
Kahramanmaraş'ı çok sevdiğini ve 2,5 yıllık görev süresini dolu dolu geçirdiklerini ifade eden Aydın, bundaki en büyük etkenin vatandaşın iyi niyeti ve teşkilattaki ekip ruhunun olduğunu söyledi. Kahramanmaraş'ta görev yapmış olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Aydın, şöyle konuştu:
"Vatandaşımızın yardımı, vatandaşımızın huzuru sevmesi, vatandaşımızın iyi niyeti ve kültürü ile bizim gayretimiz çalışmalarımız birleşince Kahramanmaraş'ımız huzur dolu bir şehir haline geldi. Gecenin ilerleyen saatlerinde bile kadınlarımız, kızlarımız Trabzon Caddesinde rahatlıkla spor yapabiliyorlarsa bu çok büyük bir nimettir. Bu Maraş'ın çok güvenilir bir şehir olduğunun göstergesidir. Biz Maraş'ın önemini biliyoruz. Maraş bir ekonomi ve sanayi şehri, ilerde bir turizm şehri olacak. Bütün polis arkadaşlarımız bunun önemini biliyorlar. Ben 3 yıldır senelik izne çıkmadım. Ama ben ve personelim o kadar mutluyuz ki ilimizde huzurun olması bizlere yetiyor."
Görev değişikliğini bir bayrak yarışı olarak nitelendiren Aydın, göreve başlayacak Metin Aşık'ın da bu görevi en iyi şekilde sürdüreceğini söyledi. Yeni görev yeri Kayseri'nin de Kahramanmaraş'a çok benzediğini ifade eden Aydın, "Kayseri'ye atanmakta bizim için bir gurur. Ben 15 yıl önce de Kayseri'de görev yapmıştım. Bu göreve layık olmaya çalışacağım." diye konuştu.
Aydın, 21 Eylül'de Kahramanmaraş'tan ayrılarak, yeni görev yerine gideceğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi