Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, avukatların yargının kurucu unsurlarından biri olduğunu belirterek, “Avukat olmazsa hakim ve savcı sadece cüppe giymiş devlet memurlarına, sıradan bürokratlara döner” dedi.
Feyzioğlu, inşası tamamlanan Kahramanmaraş Barosu’nun açılış törenine katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Feyzioğlu, binanın hizmete açılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti. Avukatlığın vazgeçilmezliğine değinen ve hukukta savunmanın önemini vurgulayan Feyzioğlu, şöyle konuştu:
“Biz avukatlar yargının kurucu unsuruyuz. Yargının kurucu unsuru demek, avukat olmazsa hakim ve savcı sadece cüppe giymiş devlet memurlarına, sıradan bürokratlara döner. Her devlette uyuşmazlıkları çözen birileri bulunur. Ama o uyuşmazlığı çözeni hakim yapan ve savcıyı da cumhuriyet savcısı yapan bağımsız ve etkin savunmanın varlığıdır. Biz birimiz eksik olursak diğerimiz var olamayız. Avukat birilerinin sandığının aksine, yargının önündeki engel değil, yargılamanın suçluyu suçsuzu, doğruyu yanlışı, sapı samanı birbirinden ayırabilmesi için vazgeçilmez unsurdur. Bu vazgeçilmezlik nedeniyle kurucu unsur denir avukata. İşte bu noktada bizim kurucu unsurluğumuzun pekiştirilebilmesi adına bilgiyle donatılmamız gerekir. Her unsur kendini bilgiyle donatmalıdır. Kişilik eksikliği bu meslekte asla kabul edilemez. Sosyal eksiklik bu meslekte can yakar. Bilgi eksikliğinin giderilmesi ve sosyal eksikliğin giderilebilmesi, tamamlanabilmesi adına bu tesis Türk adalet sistemine büyük hizmetler verecektir. Sadece Maraş’a değil, tüm Türkiye’ye hizmet verecektir. O yüzden açılışımızın esastan da önemi fevkalade büyüktür.”
Kahramanmaraş Baro Başkanı Metin Doğan da, güzel bir binayı hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Emeği geçenlere teşekkür eden Doğan, baro binası içerisindeki bazı bölümlere de Kahramanmaraş ve Türk adaletinde önemli yer tutan isimlerin verildiğini kaydetti. Doğan, “Şu anda töreni yaptığımız salonun adını Mehmet Kısakürek Salonu koyduk. Çünkü merhum Kısakürek, Maraş milli mücadelesinde çok önemli yer tutan bir isim. Onları bu şekilde yaşatmış olmaktan büyük mutluluk duyacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ve çok sayıda hakim ile savcının yanı sıra avukatlar katıldı.
Editör: Haber Merkezi